Förstelärare till Österportskolan

Förstelärare till Österportskolan

Arbetsuppgifter

Brinner du för skolutveckling? Har du lätt för att bygga goda relationer? Då kan du vara Österportskolans nya förstelärare! Vi söker dig med stort engagemang och hög kompetens som vill vara med och utveckla vår undervisning framåt!

Till hösten kommer vi förstärka vår förstelärargrupp med ytterligare en person. Förstelärargruppen består idag av tre engagerade medarbetare. Som förstelärare driver du utvecklingsarbeten kopplat till språkutveckling och mångspråkighet på uppdrag av ledningsgruppen. Du kommer ha ett nära samarbete med skolledningen och övriga förstelärarkollegor och i samråd med skolledningen ges du goda förutsättningar att planera, genomföra och utvärdera utvecklingsinsatserna som du är ansvarig för. Som förstelärare inspirerar du dina kollegor på ett tydligt men ödmjukt sätt. Du verkar för en ökad måluppfyllelse genom bl.a. coachning, modellering och omvärldsbevakning med fokus på språkutveckling.

Huvuddelen av din tjänst är undervisning och uppgifter som hör till undervisningen. Du bedriver, så väl individuellt som i team, en varierad, kreativ och lustfylld undervisning för våra elever. Du hittar strategier för att nå varje elev och bidrar till ökad måluppfyllelse. Du planerar, bedömer, utvärderar och utvecklar den pedagogiska verksamheten i enlighet med skolans styrdokument och det systematiska kvalitetsarbetet. Du kommer vara mentor och bedriva undervisning för elever i åk 4 och har därmed ett nära samarbete med kollegiet i team 4.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare med behörighet att undervisa åk. 4-6 i SV/SO. Du är van vid att arbeta språkutvecklande och har du behörig att undervisa i SVA är det meriterande. För att vara aktuell för uppdraget som förstelärare ska du också kunna, genom dokumentation, redovisa för minst fyra års väl vitsordat arbete efter examen med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet. Vidare har du erfarenhet av att handleda andra lärare eller driva pedagogiska utvecklingsprocesser.

Som person har du lätt för att bygga goda och hållbara relationer med såväl elever, vårdnadshavare och kollegor. Utifrån din praktik är du en förbild för dina kollegor, föregår med gott exempel samtidigt som du har intresse för att utveckla både din och dina kollegors undervisning utifrån forskning. I ditt arbetssätt är du flexibel, lösningsfokuserad och kreativ. Du har förmåga att reflektera över verksamhetens resultat och komma med förslag på åtgärder. Du kopplar dina elevers resultat till ditt sätt att bedriva undervisning i klassrummet.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Österportskolan är en skola mitt i centrum av Malmö med både närhet till kultur och parker. Vår skola är, i skrivande stund, en F-5 verksamhet och hos oss går det ca 500 elever. Inför kommande läsår 2021/2022 kommer vi utöka med tre klasser i årskurs 6.

På Österportskolan erbjuds du:
  • Ett gott arbetsklimat och ett trevligt kollegium med många behöriga och legitimerade lärare, grundlärare i fritidshem samt utbildade förskollärare.
  • En kommunikativ och kvalitativ skolledning som leder skolan tydligt och målinriktat utifrån Malmö stads vision ”Varje elevs bästa skola”.
  • Interna fortbildningsinsatser med fokus utifrån skolans åtaganden, tex ledarskap, undervisningsstrukturer, lärmiljö etc.
  • En anrik skola med många härliga och lustfyllda traditioner.
På Österportskolan är vår tro att vi blir bättre när vi arbetar tillsammans och där våra beslut alltid grundar sig utifrån elevernas bästa. Vår organisation bygger på ett distribuerat ledarskap som bidrar till stort utrymme för varje medarbetare att vara delaktig. Tillsammans skapar vi den bästa av skolor - så väl för våra elever som för våra medarbetare!

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 80 skolor, 6200 medarbetare och 33 900 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans- varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Rudi Fedrum
Telefon 072-3869310
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 15 apr 2021 (1 dag kvar)