Förstelärare i SvA åk. F-3 till Stapelbäddsskolan

Förstelärare i SvA åk. F-3 till Stapelbäddsskolan

Arbetsuppgifter

Vad innebär det att arbeta utifrån Malmö stads vision varje elevs bästa skola? Hos oss på Stapelbäddskolan tar vi ansvar för att leda unga för att vilja, våga och kunna ta sig över broar in i framtiden.

I din roll som förstelärare verkar du för högre måluppfyllelse på skolan genom undervisning och arbete med skolans systematiska kvalitetsarbete. Du kommer att undervisa F-3 där huvuduppdraget är mentorskap och undervisning i SvA. I förstelärarrollen har du ett allmändidaktiskt uppdrag dock med särskild inriktning mot att ansvara för det språkutvecklande och läsfrämjande arbetet på skolan. Vi vill utveckla våra metoder och interkulturella kompetens, där vi ser att du kommer ha ett viktigt uppdrag på vår skola.

Du sitter med i skolutvecklingsgruppen samt leder och handleder i det kollegiala pedagogiska utvecklingsarbetet på uppdrag av rektor. Detta innebär att planera, organisera och leda utvecklingsprocesser som berör enskild, eller flera kollegor, i ämneslag, arbetslag och i utvecklingsgrupper på skolan. Utvecklingsprocesserna är identifierade i Stapelbäddsskolans systematiska kvalitetsarbete för att leda till högre måluppfyllelse. Just nu har vi fokus på svenska/SvA åtagande på skolan där vi vill höja resultaten med våra SvA-elever samt matematikåtagande att höja elevernas talfattning.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare som är behörig att undervisa i SvA. Det är meriterande om du kan tala arabiska och/eller varit kulturombud. Har du arbetat med ett transspråkande arbetssätt ser vi detta särskilt meriterande. Genom dokumentation kan du redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning som behörig lärare inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet.

Du ligger i framkant när det gäller tillgängliga lärmiljöer och har erfarenhet av att driva pedagogiska utvecklingsprocesser, gärna med språkutvecklande projekt. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av att arbeta språkutvecklande. Har du erfarenhet av att handleda andra lärare ser vi det som meriterande.

Vi ser fram emot en engagerad, lojal och driven lärare och kollega som vill lyfta, utmana och inspirera till varje elevs bästa skola. Som person har du lätt för att bygga goda och hållbara relationer med såväl elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är en tydlig ledare i klassrummet och en person som gärna ligger steget före, är en god förbild för dina kollegor och bidrar till en positiv framåt anda. Du har förmåga att lyfta blicken från ditt klassrum och se det övergripande perspektivet i undervisningen. Vidare är du flexibel i ditt arbetssätt och har förmåga att anpassa dig utifrån situation samtidigt som du har god struktur i ditt arbete och är metodisk.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Om arbetsplatsen

Vad drömmer du om? Hos oss på Stapelbäddsskolan ska varje elev få mod och redskap för att följa sina egna drömmar!

Vårt gemensamma mål är att skapa en hållbar och modern verksamhet där fokus ligger på att våra elever utvecklas, blir medvetna och når framgång. Hos oss går forskning och lärande hand i hand. På Stapelbäddsskolan erbjuds du en tydlig och kommunikativ skolledning, kvalitativa och samarbetsvilliga kollegor samt elever med stor nyfikenhet och lust för att lära. Vår verksamhet bygger på ett genuint medledarskap. Stapelbäddsskolan är en F-3 verksamhet med ca 500 elever belägen i Västra Hamnen.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Tove Thyni
Telefon 040-341000
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 25 maj 2022 (8 dagar kvar)