Förste socialsekreterare till Vuxen Myndighet

Förste socialsekreterare till Vuxen Myndighet

Arbetsuppgifter

Som förste socialsekreterare på sektion Vuxna myndighet i Norr arbetar du främst gentemot medarbetarna på sektionen men utgör även ett generellt stöd utifrån kompetens om missbruk och rådande lagstiftning såsom LVM till mottag och andra sektioner. I egenskap av förste socialsekreterare ger du stöd och handledning till socialsekreterare i det dagliga arbetet, i både klientkontakt och handläggning.

Som förste socialsekreterare ger du ärendehandledning och metodhandledning, såväl enskilt som i grupp. I uppdraget ingår att hålla sig uppdaterad på ny forskning, lagstiftning och direktiv samt ansvara för att det implementeras i det vardagliga operativa arbetet. Du är delaktig i att skapa och upprätthålla fungerande processer i det dagliga arbetet. I nära samarbete med kollegorna kommer du att följa upp enhetens mål och resultat samt driva enhetens kvalitet och utveckling framåt. Du förväntas vara mycket väl förtrogen med LVM lagstiftningen och kommer att företräda verksamheten i LVM mål både i Förvaltningsrätt och Kammarrätt.

Du kommer också:
  • Fungera som sakkunnig
  • Stötta socialsekreterarna till att arbeta självständigt
  • Delta i utveckling av verksamheten på uppdrag av sektionschef
  • Upprätthålla metoder och bedömningsinstrument så att dessa används i den dagliga handläggningen
  • Företräda verksamheten i stadsövergripande projekt
  • Läsa skriftliga underlag och ge feedback
  • Ansvara för granskning av handläggningen utifrån gällande lagstiftning och riktlinjer
  • Ansvara för Procapita kvalitetskontroll
  • Introducera nya medarbetare
Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom och har mångårig erfarenhet av myndighetsutövning inom missbruk vuxna. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att handleda andra och arbeta med måluppföljning, t ex som förste socialsekreterare. Du har kunskap i metoder som används i verksamheten samt erfarenhet av att driva kvalitetsarbete. Du är väl förtrogen med systemet Procapita och rådande lagstiftning.

Eftersom arbetet innebär mycket dokumentation ställs höga krav på administrativ förmåga samt förmågan att uttrycka dig väl i svenska språket, såväl i tal som i skrift. Du är förtrogen med Word och Excel.

Som person ser vi att du som söker är självständig, har god självkännedom och låter mål, lag och riktlinjer vara styrande i analys samt bedömning. Du är ansvarstagande och har förmågan att strukturera och driva ditt arbete framåt. Du har förmåga att skapa goda relationer och samverkansklimat. Du trivs med och kan hantera att vara i en position som är både verksamhets- och ledningsnära vilket kräver en särskild förmåga att kunna växla synsätt.

Arbetet på enheten präglas av föränderlighet, det är därför viktigt att du besitter en flexibilitet som gör att du lätt kan förhålla dig till ändrade omständigheter och anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov och mål. För att bli framgångsrik i tjänsten är det även av stor vikt att du har förmågan att vara tydlig. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för berörda parter.

I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Socialtjänsten i område Norr har ca 200 medarbetare och är idag fördelat på fyra enheter: två enheter inom barn och familj, en enhet vuxna (missbruk och hemlöshet) samt en enhet för ekonomiskt bistånd.

Enheten för Vuxna består av socialsekreterare som arbetar inom boende, vräkningsförebyggande, skydd, missbruk samt ett vuxenmottag. På enheten finns tre förste socialsekreterare som under våren kommer att ingå i sina respektive sektioner och vara placerade under sektionschef. Våra tre förste socialsekreterare har gemensam extern handledning och gemensamma möten varje vecka för erfarenhetsutbyte, stöd och samarbete.

Sektion Vuxna Myndighet består av åtta socialsekreterare som arbetar med myndighetsutövning, en socialsekreterare råd och stöd som arbetar LVM förebyggande samt förste socialsekreterare och sektionschef. Vi är nu inne i en omorganisation av förvaltningen och i denna kommer sektion Vuxna att tillhöra Utredning. För att sektionen ska arbeta som ett effektivt och välfungerande team förutsätts ett nära och gott samarbete mellan förste socialsekreterare och sektionschef. Därför har förste socialsekreterare och sektionschef egna avstämningsmöten samt gemensamma möten med socialsekreterarna för ökad samsyn.

Som anställd hos oss erbjuds du, förutom extern handledning; metodutveckling, friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt

Vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden. Vid intervju visar du upp examensbevis från socionomutbildning samt tar med kontaktuppgifter till två referenter.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Om du sökt tjänster i Malmö stad tidigare kanske du märker att du till denna tjänst söker via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter system för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system och vill återanvända din ansökan till denna rekrytering, kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner CV och personligt brev.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnd kontaktperson och har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult Lina Rönningberg, 0708-29 38 58.
Mer info
Kontaktperson Malin Müntzing
Telefon 040-34 60 26
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 23 feb 2020 (5 dagar kvar)