Förste socialsekreterare till Barn och familj Utredning

Förste socialsekreterare till Barn och familj Utredning

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en förste socialsekreterare till vår nyinrättade sektion 0-18 år i enheten Barn och familj Utredning.

Som förste socialsekreterare kommer du att ge stöd och handledning till såväl nya som erfarna socialsekreterare i det dagliga arbetet. Det huvudsakliga uppdraget för förste socialsekreterare är att ge ärendehandledning och metodhandledning. I uppdraget ingår att hålla sig uppdaterad på ny forskning, lagstiftning och direktiv samt att ansvara för att det implementeras i det vardagliga operativa arbetet. Du är delaktig i att skapa och upprätthålla rutiner och fungerande processer i det dagliga arbetet. I nära samarbete med sektionschef kommer du att följa upp verksamhetens mål och resultat samt driva utvecklingen framåt.

Som förste socialsekreterare kommer du att:
 • Fungera som sakkunnig
 • Stötta socialsekreterarna med prioriteringar i det dagliga arbetet samt mot målet att kunna arbeta självständigt
 • Fånga upp och driva förbättringsförslag
 • Delta i utveckling av verksamheten
 • Upprätthålla metoder och bedömningsinstrument så att dessa används i den dagliga handläggningen
 • Läsa skriftliga underlag och ge feedback
 • Ansvara för granskning av handläggningen utifrån gällande lagstiftning och riktlinjer
 • Introducera nyanställda socialsekreterare
 • Vara delaktig och driven i att skapa en god arbetsmiljö
 • Vid behov delta i klientmöten/utredningsarbete
Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen samt har flerårig och aktuell erfarenhet av myndighetsutövning enligt socialtjänstlagen gällande barn och ungdomar. Du har således goda kunskaper gällande aktuell lagstiftning och handläggning av barn, unga och deras familjer.

Vi ser det som positivt om du har tidigare erfarenhet av att driva kvalitetsarbete samt att du har goda kunskaper om och erfarenhet av BBIC, MI och Signs of safety. Det är också fördelaktigt om du tidigare har arbetat som BBIC-utbildare. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av handledning av kollegor samt vana av att tala inför och föra fram budskap till grupper. Eftersom arbetet som socialsekreterare innebär mycket dokumentation ställs höga krav på administrativ förmåga samt förmåga att uttrycka sig väl i svenska språket, såväl i tal som i skrift, för att kunna stötta socialsekreterarna. Vidare har du även mycket goda kunskaper i Procapita. Det är positivt om du har god kännedom om Malmö stads organisation.

Som person ser vi att du som söker är självgående, trygg och stabil i dig själv och i ditt arbete. Du är lugn, kontrollerad och har förmågan att fokusera på rätt saker och behålla ett realistiskt perspektiv även i stressade situationer. Arbetet som förste socialsekreterare ställer även höga krav på din samarbetsförmåga, både internt och externt. Tjänsten kräver att du är flexibel och kan anpassa ditt arbete och förhållningssätt beroende på situation. Du som söker har även en positiv attityd till ditt arbete, bidrar till verksamheten du är en del av och arbetar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplan, mål, policys och riktlinjer. Du har förmågan att uttrycka dig tydligt samt lyssnar in och anpassar din kommunikation efter mottagaren.

I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Socialtjänsten i Söder är indelad i fem enheter med olika uppdrag och fokusområden: vuxen, försörjningsstöd, två enheter inom Barn och familj samt enheten för planering och utveckling. Enheten för Barn och familj utredning består av fem sektioner.

Den aktuella enheten består av medarbetare med stort engagemang och med klienten i fokus. Vi är stolta över våra medarbetares kunskap, professionalitet och engagemang och vi jobbar aktivt med att försöka skapa en kultur som tillåter våra medarbetare utvecklas. Vi arbetar för att ha en bra stämning, goda skratt, utmaningar, nära ledarskap och stöttande kollegor - det som ger positiv energi och god arbetsmiljö på jobbet.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Mars 2020, eller enligt överenskommelse

Kontakt
 • Hannah Sjöholm, Enhetschef, 0701-469617
Fackliga företrädare
 • Vision, Malmöavdelningen 040-30 48 30
 • SSR, Malmökansliet 040-34 51 14
Övrigt

Planerade dagar för intervju är 30/1 och den 3/2.

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering, kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 22 jan 2020 (1 dag kvar)