Förste förskollärare sökes till förskolorna Björnen och Lekatten

Förste förskollärare sökes till förskolorna Björnen och Lekatten

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och leda arbetet med att skapa en rolig, trygg och lärorik förskola? Har du känsla för att skapa tillitsfulla relationer och vara en pedagogisk förebild? Då kan det här jobbet vara något för dig.

Du kommer att ingå i förskoleområdets ledningsgrupp tillsammans med en rektor, tre biträdande rektorer och två andra förste förskollärare. Fokus i ditt uppdrag är att leda det kollegiala lärandet samt verka för att undervisningen utformas enligt läroplanen. Förste förskollärare ska se till att den pedagogiska verksamheten utgår från och utvecklas med fokus på att stimulera barns lust, nyfikenhet och inflytande.

Som förste förskollärare arbetar du tillsammans med förskolornas medarbetare och barn genom att handleda, ge feedback och sprida dina kunskaper och erfareheter. Du är en god förebild bland dina kollegor och är den som inspirerar och motiverar. Du arbetar för att säkerställa att förskolorna håller en hög pedagogisk kvalitet.

Det viktigaste i ditt uppdrag är att:
 • Leda och stödja medarbetarna i det dagliga pedagogiska arbetet
 • Leda det kollegiala lärandet samt verka för att undervisningen utformas enligt läroplanen.
 • Planera, genomföra, utvärdera och analysera den pedagogiska verksamheten tillsammans med arbetslagen.
 • Leda reflektioner kring den pedagogiska verksamhetens innehåll.
 • Bistå rektor i det systematiska kvalitetsarbetet.
 • Agera mentor eller stöd till mentorer till nyutexaminerade.
Om arbetsplatsen

Från och med april 2021 består vårt förskoleområde av förskolorna Bryggan och Sjösättningen som ligger i Västra Hamnen samt Björnen och Lekatten med placering i centrala Malmö med närhet till grönskande parker, bibliotek och kulturutbud. Förskolornas gemensamma tak är ”Alla barns röster genom de globala målen”.

Nu finns det möjlighet att bli en del av vårt härliga team då vi söker en förste förskollärare till Björnen med fyra avdelningar och Lekatten som har två avdelningar. På Björnen och Lekatten arbetar man med relationell pedagogik och projekterande arbetssätt som ska leda till barns delaktighet och inflytande. Båda förskolorna har väl skyddade gårdar med nya lekredskap för lustfyllt utforskande och lek.

Måltidspedagogik är ett utvecklingsområde där du som förste förskollärare får en viktig roll för att bland annat driva vidare utveckling. I vårt förskoleområde ser vi varje barns enskilda kompetens och förutsättning. Förskolans läroplan Lpfö-18 ska ligga som ett ankare i utbildningen.

Vad erbjuder vi dig?
 • Ett nära samarbete med biträdande rektor för Björnen och Lekatten
 • En ledningsgrupp med högt i tak och ett tillåtande klimat där skrattet ligger nära
 • En rektor som leder med tillit och förtroende för att skapa barnens bästa förskola
 • Framtidstro som ett viktigt ord i arbetet tillsammans med våra medarbetare
Som förste förskollärare i förskoleförvaltningen i Malmö stad får du en viktig roll i en organisation som driver utvecklingen av förskolan. Det är hos oss många spännande initiativ, forskningsprojekt och idéer tar fart. Vi testar nya sätt att jobba, och skapar förutsättningar för att våra medarbetare ska kunna utvecklas i sina professionella yrkesroller. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Kvalifikationer
 • Legitimerad förskollärare
 • Flera års erfarenhet från arbete i förskoleverksamhet
 • Dokumenterad ledarerfarenhet
 • Påbyggnadsutbildning eller fortbildning inom t.ex. handledning, specialpedagogik eller likvärdigt är meriterande.
 • Väl förtrogen med förskolans läroplan
Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och har ett coachande förhållningssätt i ditt ledarskap. Att ha förmåga att entusiasmera dina medarbetare och skapa tillitsfulla relationer tror vi också är viktiga egenskaper i arbetet som förste förskollärare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-08-16

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Rosita Eriksson
Telefon 0709-57 88 59
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (1 dag kvar)