Förste förskollärare sökes till Bellisgårdens- och Kvistofta förskolor

Förste förskollärare sökes till Bellisgårdens- och Kvistofta förskolor

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och leda arbetet med att skapa en rolig, trygg och lärorik förskola? Har du känsla för att skapa tillitsfulla relationer och vara en pedagogisk förebild? Då kan det här jobbet vara något för dig.

Du kommer att ingå i förskoleområdets ledningsgrupp tillsammans med rektor, biträdande rektorer och övriga förste förskollärare.

Som förste förskollärare arbetar du i olika barngrupper tillsammans med förskolornas medarbetare genom att handleda, ge feedback och sprida dina kunskaper och erfarenheter. Du är en god förebild bland förskolornas pedagoger och är den som inspirerar och motiverar. På rektorns uppdrag driver du utvecklingen för att säkerställa att förskolorna håller en hög pedagogisk kvalitet. Du leder arbetslagen så att utbildningen utgår från och utvecklas med fokus på att stimulera barns lust, nyfikenhet och inflytande.

Det viktigaste i ditt uppdrag är att:
 • Leda och stödja medarbetarna i det dagliga pedagogiska arbetet
 • Leda det kollegiala lärandet samt verka för att undervisningen utformas enligt läroplanen.
 • Leda reflektioner kring den pedagogiska verksamhetens innehåll.
 • Bistå rektor i det systematiska kvalitetsarbetet.
 • Agera mentor eller stöd till mentorer till nyutexaminerade.
I ditt uppdrag kommer du att arbeta i nära samarbete med biträdande rektor som är våra medarbetares närmaste chef. Tillsammans planerar och utför ni insatser där era båda uppdrag blir en helhet.

I ledningsgruppen är det högt tempo och vi testar ofta kreativa tankar både operativt här och nu men även strategiskt över tid. Kanske är det lättare att passa in om du gillar när det händer saker än om du enbart gillar långsamma processer. Det är viktigt att du kan anpassa dig både efter vad som behövs nära barnen och strategiskt över tid.

Om arbetsplatsen

I detta uppdrag får du en unik möjlighet uppleva Malmös olika förutsättningar. I förskoleområdet finns förskolor med olika socioekonomiska förutsättningar. Denna tjänst gäller två förskolor i Husie.

Både Bellisgården och Kvisttofta har en god pedagogisk nivå och det finns förskollärare i alla barngrupper. Bellisgården har sista året arbetat med utbildningen utomhus, men där innan har det varit projekterande arbete som varit deras fokus. Kvisttofta har arbetat med språkstärkande undervisning och där haft stöd av pedagogiska utvecklingsteamet för att få inspiration kring olika uttryckssätt utifrån böcker. Barnens rättigheter har varit i fokus gällande olika projekt som pågått på olika nivåer. Just nu pågår kvalitetsdialoger för att tillsammans ta fram en plan för kommande läsår.

I vår ledningsgrupp är det högt fokus på delaktighet och inflytande. Det gäller såväl ledare som medarbetare och barn. Rektor är utbildad ateljerista och utbildningen är präglad av filosofin från Reggio Emilia. Ditt uppdrag kommer att vara självständigt och med en hög grad av tillit. Ledningsgruppen arbetar nära varandra och utvecklingsinsatser planeras tillsammans. Några viktiga ord i vårt arbete är demokrati, meningsfullhet, förundran och glädje.

Som förste förskollärare i förskoleförvaltningen i Malmö stad får du en viktig roll i en organisation som driver utvecklingen av förskolan. Det är hos oss många spännande initiativ, forskningsprojekt och idéer tar fart. Vi testar nya sätt att jobba, och skapar förutsättningar för att våra medarbetare ska kunna utvecklas i sina professionella yrkesroller. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Kvalifikationer
 • Du är legitimerad förskollärare.
 • Påbyggnadsutbildning eller fortbildning inom t.ex. handledning och pedagogik är meriterande
 • Ledarutvecklingsprogram/-utbildning är meriterande.
 • Du har flera års erfarenhet från arbete som förskollärare i förskoleverksamhet.
 • Ledarerfarenhet, t.ex. att leda pedagogiska reflektioner och utvecklingsarbete i förskolan är meriterande.
 • God kännedom om förskolans styrdokument samt hur dessa appliceras i verksamheten.
 • God digital kompetens.
 • Mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift.
För detta uppdrag är det viktigt med stort samhälls engagemang. Du ska vara beredd på balansgången mellan respekt för olika människors synsätt i kombination med att tydligt följa våra styrdokument. Du måste ha ett fokus på att uppmuntra till självständigt tänkande oavsett om det gäller barn eller vuxna.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Åsa Olofsson
Telefon 0768-522334
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (11 dagar kvar)