Förskollärare välkomnas till Svängedammens förskola

Förskollärare välkomnas till Svängedammens förskola

Om arbetsplatsen

Svängedammens förskola ingår i ett förskoleområde i Oxie tillsammans med fyra andra förskolor. Förskolan har två nära ledare som bjuder in till delaktighet och som ser tydlighet, struktur, vägledning, glädje och skratt som framgångsfaktorer i förskolans arbete för en god arbetsmiljö.

Förskolan har fyra avdelningar, två som är anpassade för äldre barn och två för yngre barn, och arbetar för att utveckla ett projekterande arbetssätt med utgångspunkt i en gemensam sagobok för hela förskolan. Utformandet av projekten utgår ifrån barnens intresse och nyfikenhet som sedan ligger till grund för projektets innehåll, så att dessa utgör meningsfulla sammanhang för barnen. Svängedammens förskola håller dessutom på att utveckla arbetet kring utomhuspedagogik för att skapa lustfyllda och utmanande lärmiljöer för barnen även där, så brinner du för att bedriva undervisning utomhus ser vi detta som en merit.

Förskoleområdet som förskolan ingår i, har även ett gemensamt övergripande tema, som ska genomsyra och hålla samman det projekterande arbetet. Kommande år kommer temat vara ”Barns röster” då vi vill arbeta för att utveckla barns inflytande och medbestämmande samt synliggöra deras tankar, åsikter och reflektioner.

Vi ser det som en självklarhet att man som anställd närvarar i leken och tillsammans med barnen belyser lekens betydelse och ger sig ut på gemensamma magiska äventyr. En viktig komponent i detta är ett lekfullt förhållningssätt samt att använda digitala verktyg, som en självklar del av undervisningen. Vi ser därför gärna att du har erfarenhet och intresse för digitalt meningsskapande.

Måltidspedagogiken är ett annat viktigt inslag i utbildningen, och där är förskolans kock den sammanhållande länken. På förskolans gård jobbar vi bland annat med kompost och odlingslådor, från jord till bord.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Som anställd på Svängedammens förskola erbjuds du spännande, utmanande och stimulerande arbetsuppgifter samt tydligt och nära ledarskap i form av biträdande rektor och förste förskollärare. Du ges möjlighet till att vara med och utveckla utforma utbildningen och undervisningen, utifrån ett helhetsperspektiv. Du erbjuds även tjänstetelefon, flexibel arbetstid och friskvårdsbidrag 1500 kr/år. Vi är måna om en god arbetsmiljö för våra medarbetare och har kvällsmöten förlagda på dagtid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Förskolan söker efter förskollärare med engagemang och genuin nyfikenhet för vad barnen har att säga, tänka och tycka och som ser det som en naturlig utgångspunkt i utformandet av utbildningen. Din förmåga att kommunicera med såväl barn, kollegor som med vårdnadshavare samt skapa gemensamt pedagogiskt engagemang kring utvecklingsfrågor, är mycket god. Du har ett stort engagemang och stark drivkraft att bära undervisningsansvaret och tillsammans med kollegorna i ditt arbetslag säkerställa att barnen utmanas i sitt lärande. Du ska kunna leka och skratta och möta barnen ur deras perspektiv.

Brinner du för att bedriva undervisning utomhus, har erfarenhet och intresse för digitalt meningsskapande, samt att arbeta med olika estetiska uttrycksformer ses detta som ytterligare meriter.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-10-01 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Linda Berg
Telefon 0734-323070
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 15 aug 2021 (14 dagar kvar)