Förskollärare till Söderkullaskolan

Förskollärare till Söderkullaskolan

Arbetsuppgifter

Nu söker Söderkullaskolan dig som är legitimerad förskollärare eller grundskollärare med behörighet F-3 till våra förskoleklasser.

Du kommer att ingå i ett engagerat team av lärare där ni tillsammans planerar, genomför och följer upp elevernas utbildning och utveckling. Er analys av elevernas resultat och er undervisning leder till utveckling av nya arbetsmetoder för att eleverna ska utvecklas så långt som möjligt. Ert gemensamma fokus ligger på att skapa de bästa förutsättningarna för varje elevs lärande i en trygg miljö.

Du kommer att undervisa elever i förskoleklass där du utbildar och stöttar eleverna i deras utveckling av kunskaper och värden utifrån förskoleklassens läroplan. Du utmanar elever att ta egna initiativ, att utveckla sina intressen och att ta ansvar för sig själv och andra. Hos oss på Söderkullaskolan erbjuds du att samarbeta med andra lärare både i årskurs och i arbetslag. Skolans fritidshem är integrerat på skolan och varje klass har en pedagog från fritids knuten till sig.

I ditt uppdrag är du mentor och klasslärare för din klass. I denna roll har du ett specifikt pedagogiskt ansvar för en klass som du i huvudsak också undervisar. Som mentor informerar du och håller elevernas vårdnadshavare underrättade om elevens kunskapsutveckling.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad förskollärare eller grundskollärare med behörighet F-3. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som lärare i förskoleklass och har erfarenhet av svenska som andra språk ser vi det som meriterande.

Du har en god insikt i och kunskap om skolans och förskoleklassens styrdokument och kan på ett effektivt sätt använda dem i ditt dagliga arbete. Vidare har du en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa studiero och en god lärandemiljö för våra elever under hela deras skoldag.

Utifrån evidensbaserad forskning kan du utveckla ditt arbete och med en god kännedom och vana arbetar du effektivt med relevanta digitala verktyg. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med våra elever, deras vårdnadshavare och alla dina kollegor på skolan.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Söderkullaskolan är en F-9 skola i södra Malmö där våra ca 870 elever står i centrum. Vi arbetar för ett gott arbetsklimat som stimulerar elevernas motivation, ansvarstagande och lust att lära. Pedagogerna arbetar i arbetslag där mentorskap, planering, bedömning, utvärdering och analys av resultat är centrala delar. Vi vill att Söderkullaskolan ska vara varje elevs bästa skola där alla lyckas, känner trygghet och får en god framtidstro.

I årskurs 7-9 har vi spetsklass i engelska med nationell intagning. Vi vill att vår inriktning ska märkas på hela skolan och ser därför gärna att våra lärare är trygga i sin engelska.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 80 skolor, 6200 medarbetare och 33 900 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans- varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100 %
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse, inför höstterminen 2021

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Patrik Holmgren
Telefon 070-8488716
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 22 apr 2021 (8 dagar kvar)