Förskollärare sökes till

Förskollärare sökes till

Om arbetsplatsen

Vi som arbetar på Förskolan Sorgenfri är stolta över våra arbetsinsatser och vår arbetsplats.

Förskolan är belägen på Båstadgatan 3. Vi har gångavstånd till flera lekplatser, parker och däribland Folkets park. Detta ger goda möjligheter till spännande upptäckter och ett utforskande arbetssätt. Vi använder oss av områdets förskolebuss så ofta vi kan. Vi har även två Cargo Bikes som ofta nyttjas för att ta sig ut på lärorika äventyr.

Sammantaget erbjuds barnen gott om möjligheter till rika upplevelser i olika spännande utemiljöer.
Hos oss kommer du mötas utav en välkomnande atmosfär och våra engagerade medarbetare är uppdelade på fyra enheter i två åldershomogena team.

Vi använder oss av pedagogisk dokumentation som arbetsverktyg och vi lägger stor vikt till det kollegiala lärandet. På plats finns det en förste förskollärare som tar vara på era idéer och stöttar er i det systematiska kvalitetsarbetet.

Förskolorna i vårt område har ett nära samarbete med varandra genom bland annat gemensamma verksamhetsdagar, olika utvecklingsgrupper och fortbildningar.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Vår verksamhet genomsyras av engagerade pedagoger som skapar förtroendefulla relationer med höga förväntningar men ställer rimliga krav. De anpassar sitt arbetssätt efter barnens förutsättningar, behov och vilja att lära. Leken ska värdesättas då vi vet att den utmanar och inspirerar barnen i deras lärande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Som förskollärare är du drivande, engagerad och vill tillsammans med oss anta utmaningen i ett arbete för barnens bästa förskola. Du är intresserad utav att arbeta projektinriktat med pedagogisk dokumentation som verktyg.

Du är en soultion architecht, vilket innebär att du har en professionell inställning med fokus på möjligheter i stället för hinder.

Vi förväntar oss att du planerar, genomför, utvecklar och dokumentera det pedagogiska arbetet. Detta sker såväl enskilt som tillsammans i arbetslaget utifrån aktuella styrdokument.
Du samarbetar med övrig personal för en god lär och arbetsmiljö för såväl barn som kollegor och deltar aktivt i förskolans utvecklingsarbete.

Som förskollärare är du lekande, medforskande, kreativ och nyfiken. Du är väl förtrogen med digitala verktyg och kan arbeta effektivt och relevant med dessa.
I ditt uppdrag ingår även att utvärdera och analysera din pedagogiska insats utifrån förskolans styrdokument.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Augusti 2022

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Sara Sjöberg
Telefon 0738-513981
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 5 juni 2022 (19 dagar kvar)