Förskollärare sökes till nybyggda Trädgårdens förskola

Förskollärare sökes till nybyggda Trädgårdens förskola

Om arbetsplatsen

Trädgårdens förskola finns i helt nybyggda fantastiska lokaler placerade i Gyllins trädgård med skogen och fälten alldeles inpå knuten. Förskolan erbjuder stora möjligheter till att inomhus skapa inspirerande lärmiljöer för både barn och vuxna. Utöver avdelningarna erbjuds två stora ateljéer/verkstäder på tredje våningen och ytterligare fyra gemensamma rum. Utemiljön inbjuder till lek, utforskande och lärande på en gård med bärbuskar, träd och kullar.
Trädgårdens förskola ingår i Förskoleförvaltningens område Öster 2. Inom området strävar vi efter likvärdighet, samsyn, kollegialt lärande och vill på olika sätt vidareutveckla våra verksamheter samt dig som arbetar hos oss.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

På olika sätt driver du utvecklingen av inspirerande lek- och lärmiljöer, både inom- och utomhus, efter barnens behov och intressen.

I ditt uppdrag som förskollärare ansvarar du för planering och genomförande av den pedagogiska verksamheten i samarbete med kompetenta och engagerade kollegor i ditt arbetslag. Tillsammans med alla pedagoger på förskolan driver du verksamheten i enlighet med läroplan, skollag och lokala planer. På olika sätt är du med och skapar inspirerande lek- och lärmiljöer, både ute och inne, efter barnens behov och intressen. Du ska tillsammans med dina kollegor på hela förskolan göra detta till en förskola som alla barn, föräldrar och personal går till med glädje.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola och ser gärna att du har ett stort intresse för att arbeta ur ett hälsofrämjande och miljömedvetet perspektiv med barnens lärande i fokus. Du är väl insatt i förskolans rutiner och kan skapa en positiv atmosfär. Du värdesätter ett kollegialt lärande och anser att med ett välfungerat samarbete kan man komma långt. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor.

För att lyckas i rollen som förskollärare hos oss har du följande egenskaper/förhållningsätt:
Ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Att du vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning, förskola och ditt förskoleområde. Du ser värdet av det kollegiala lärandet inom förskolan och i hela förskoleområdet. Att kunna vara flexibel då olika barngrupper kräver olika arbetssätt. Vi ser gärna att du bidrar med kreativitet, reflektion och en positiv anda.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

I denna rekrytering jobbar vi med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag!

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 200817 eller enligt överenskommelse.

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Conny Fridh
Telefon 0709-81 69 89
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 31 maj 2020 (6 dagar kvar)