Förskollärare sökes till förskolor i centrala Malmö

Förskollärare sökes till förskolor i centrala Malmö

Om arbetsplatsen

Vi söker dig som vill arbeta i centrala Malmö och som ser att ett gemensamt kollegialt lärande är en spännande process att vara en del av. Sjöhästens förskola erbjuder en tillsvidaretjänst medan Juvelens, Västers och Lugnets förskolor erbjuder visstidsanställningar.

Vårt förskoleområde består av sex förskolor och vi arbetar företrädande åldershomogent med mål att pedagogerna följer barnens resa genom förskolan. Vi har inte en konstant arbetslagsplacering över flera år, utan finns där barnens behov är störst. Vi arbetar för utveckling och kvalité med en målmedvetenhet i såväl den professionella omsorgen som i undervisningen och vill att det tydligt ska framgå att barnet är i centrum för vårt uppdrag.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Som förskollärare ingår du i ett arbetslag på 3-5 personer. Du förväntas trivas i att samarbeta med såväl arbetslaget som med alla arbetslag på förskolan, men även vara självständig och trygg i såväl professionell omsorg som undervisning och förskolans systematiska kvalitetsarbete. Du trivs i kontakten med vårdnadshavare och ser dessa som viktiga för såväl förskolan som för barnens trygghet och tillit

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform: 1 tillsvidaretjänster och 3 visstidsanställningar
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 4
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Ninni Hyleborg
Telefon 0766-335664
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 10 okt 2021 (16 dagar kvar)