Förskollärare sökes till förskolan Sorgenfri

Förskollärare sökes till förskolan Sorgenfri

Om arbetsplatsen

Förskolan Sorgenfri söker nu en engagerad förskollärare som vill vara en del av att skapa barnens bästa förskola. Du som söker tjänsten hos oss kommer få kollegor som har barnperspektivet i fokus och hög arbetsmoral.

Förskolan är belägen på Båstadgatan 3 i nyrenoverade lokaler. Vi har gångavstånd till flera lekplatser och parker, däribland Folkets park. Detta ger goda möjligheter till spännande upptäckter och ett utforskande arbetssätt. Vi använder oss av områdets förskolebuss så ofta vi kan och vi har även två Cargo Bikes som ofta nyttjas för att ta sig ut på lärorika äventyr. Sammantaget erbjuds barnen gott om möjligheter till rika upplevelser i olika spännande utemiljöer.

Hos oss kommer du mötas utav en välkomnande atmosfär och våra engagerade medarbetare är uppdelade på fyra enheter i två åldershomogena team. Vi använder oss av pedagogisk dokumentation som arbetsverktyg och vi lägger stor vikt vid det kollegiala lärandet. På plats finns en förste förskollärare som tar vara på era idéer och stöttar er i det systematiska kvalitetsarbetet. Vi erbjuder ett kollegialt lärande för att utvecklas tillsammans och ser framemot ditt deltagande i planeringen av det pedagogiska arbetet.

Förskolorna i vårt område har ett nära samarbete med varandra genom bland annat gemensamma verksamhetsdagar, olika utvecklingsgrupper och fortbildningar. Alla förskolor jobbar aktivt med sina pedagogiska miljöer vilket har resulterat i positiva och utvecklande mötesplatser för barnen.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Vår verksamhet genomsyras av engagerade pedagoger som skapar förtroendefulla relationer, har höga förväntningar och ställer rimliga krav. De anpassar sitt arbetssätt efter barnens förutsättningar, behov och vilja att lära. Leken ska värdesättas då vi vet att den utmanar och inspirerar barnen i deras lärande.

Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för den pedagogiska verksamheten. Vi förväntar oss att du planerar, genomför, utvecklar och dokumentera det pedagogiska arbetet. Detta sker såväl enskilt som tillsammans i arbetslaget utifrån aktuella styrdokument. Samarbetet med övrig personal är en annan viktig uppgift då arbetet runt barnen sker i team. Vi erbjuder dig en arbetsplats som genomsyras av nyfikenhet och vilja att tänka nytt tillsammans.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, och vara väl förtrogen med förskolans styrdokokument.

Vi söker nu dig som är drivande, engagerad förskollärare och som tillsammans med oss vill anta utmaningen i ett arbete för barnens bästa förskola. Du besitter en god pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera arbetet tillsammans med dina kollegor. Vi ser gärna att du är en lekande, medforskande, kreativ och nyfiken pedagog som är intresserad utav att arbeta projektinriktat med pedagogisk dokumentation som verktyg. Du är väl förtrogen med digitala verktyg och kan arbeta effektivt med dessa. Hos oss är det viktigt att du är intresserad utav att samarbeta, att du är ansvarstagande och villig att driva din och verksamhetens utveckling framåt.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Sara Sjöberg
Telefon 0738-513981
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)