Förskollärare sökes till Tegelmurens förskola

Förskollärare sökes till Tegelmurens förskola

Om arbetsplatsen

Tegelmurens förskola söker efter legitimerad förskollärare som är sugen på nya utmaningar, har ett lekfullt förhållningssätt samt idéer, tankar och ambitioner att skapa spänning och magi för barnen. Tegelmurens förskola är en liten förskola med ljusa och fina lokaler och med oändliga pedagogiska möjligheter att skapa spännande och utmanade lärmiljöer för barnen. Förskolan ligger centralt i Oxie och har två avdelningar och en stor grön förskolegård.

Tegelmurens förskola ingår i ett förskoleomåde tillsammans med fyra andra förskolor som alla samverkar för att skapa förutsättningar för ett kollegialt lärande och för att allas kompetenser ska komma alla till godo. Vi har ett projektinriktat och undersökande arbetssätt där barn och medarbetare utformar verksamheten med barnet i centrum och leken i fokus. Närvarande vuxna arbetar medvetet för att forma barnens bästa förskola med en lustfylld, kreativ och utforskande utbildning och ett gemensamt mål att ge barnen möjligheter att bli sitt bästa jag.

Vi använder oss av ett digitalt närvarosystem för barnen, Tempus Nuddis, utifrån perspektivet att erbjuda en trygg och säker förskola. Detta innebär att vi strävar efter att alla anställda på Tegelmuren har en personlig tjänstetelefon som hjälpmedel att registrera barnens närvaro, en tjänstetelefon som även kan användas som dokumentationsverktyg.

Som anställd på Tegelmurens förskola erbjuds du stora möjligheter att vara delaktig och påverka pågående utvecklingsarbete. Dessutom erbjuds du:
  • Spännande, utmanande och stimulerande arbetsuppgifter samt tydligt och nära ledarskap i form av biträdande rektor och förste förskollärare
  • Möjlighet till att vara med och utforma utbildningen, utifrån ett helhetsperspektiv
  • Tjänstetelefon
  • Flextid
  • Friskvård 1500 kr/år
  • Kläder för utomhusbruk (jacka, fleece och överdragsbyxor)
Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Du är trygg i din förskollärarroll, har modet att våga engagera och leda dina kollegor framåt och en vilja att ta ansvar för att erbjuda barnens bästa förskola. Vi vill att du ser vikten av att utveckla och ge nya perspektiv till ditt arbetslag, din förskola och ditt förskoleområde och att du bidrar aktivt till det kollegiala lärandet genom att dela med dig av din kompetens.

Du är stolt och glad för ditt uppdrag som förskollärare och du arbetar medvetet för att skapa positiva sammanhang för barn och kollegor. Du har förmågan till och är öppen för ett flexibelt arbetssätt eftersom olika barngrupper kräver olika arbetssätt och olika förhållningssätt. Barn är inte, de blir. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen och för allas lika värde. Det är viktigt att du är lösningsfokuserad och beredd att ta ansvar för helheten det är en liten enhet.

Du synliggör barns lärprocesser genom att planera, dokumentera, följa upp och utveckla utbildningen med hjälp av pedagogisk dokumentation. Brinner du extra för språkutveckling, dokumentationsarbete och IKT är detta en fördel. Har du erfarenhet av att jobba projektinriktat, ser vi det som en merit. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning. Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-08-16

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Alexandra Dannerljung
Telefon 0732-523160
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)