Förskollärare sökes till Södervärn och Molnets förskola

Förskollärare sökes till Södervärn och Molnets förskola

Om arbetsplatsen

Vi söker nu två engagerade förskollärare. Den ena tjänsten på Molnets förskola som startade upp våren 2021 och den andra på Södervärns förskola med anor från 1900.

På Molnet finns sex enheter som är indelade i två team i åldershomogena grupper.
Förskolans miljö ligger högst uppe på taket. En otrolig utemiljö för alla sinnen! Det finns möjlighet till odling, vattenlek, sandlek och mycket mer. Det finns en stor uteateljé där barnen har tillfälle att skapa, spela instrument, läsa m.m Vi arbetar mycket med lekfrämjande miljöer både inomhus och utomhus.

På Södervärn finns fyra enheter som är indelade i två team i åldershomogena grupper. Innemiljöerna är i en ständig föränderlig process som utgår från förskolans projekt. Utemiljön får en rejäl uppfräschning och det ska vara färdigt juli 2022. På förskolans gård arbetar man med bla odling, men också i mindre grupper där barnen får tillfälle att utforska på olika sätt.

Förskolorna ligger centralt, med närhet till olika parker och grönområden, som pedagogerna gärna upptäcker tillsammans med barnen.
På båda förskolorna har vi fokusgrupp för förskollärare, där träffas förskollärare regelbundet och har kollektivt lärande och utbyte. Där tar vi även del av aktuell forskning och litteratur. Vi har även olika funktionsgrupper för tex utbyte av erfarenheter kring digitala verktyg.
Förskolorna har egna kockar som lagar all mat enligt Malmö stads riktlinjer.

Vi fokuserar mycket på det systematiska kvalitetsarbetet för att hela tiden bli bättre på att följa upp, utvärdera och utveckla verksamheten.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Du är insatt i läroplanen och leder och formar utbildningen efter uppsatta mål och riktlinjer.
Vi arbetar i slingan som dokumentationsform. du driver processen tillsammans med dina närmsta arbetskamrater och följer det systematiska kvalitetsarbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Vi söker dig som är förskollärare, driven, engagerad och positiv. Vi vill att du tillsammans med oss arbetar för barnens bästa förskola. Vi vill att du är medforskande, kreativ och nyfiken.

Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor.
Det är viktigt att du är intresserad av att arbeta i större team. Du kommer mötas av en välkomnande atmosfär. På förskolan arbetar det engagerade pedagoger, barnskötare, förskollärare, kockar och ledningsgrupp.

Du behöver behärska svenska i både tal och skrift. Vi ser gärna att du har extra kvalifikationer i drama, musik eller annat skapande arbete. Har du erfarenhet av IKT är det också meriterande.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: 220815 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Serena Svensson
Telefon 0733-665131
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 22 maj 2022 (3 dagar kvar)