Förskollärare sökes till Mossebo förskola

Förskollärare sökes till Mossebo förskola

Om arbetsplatsen

Mossebo förskola ligger alldeles intill Husie Mosse som är ett stort naturområde. Förskolan består av tre avdelningar.

Vår stora, lummiga gård med kullar, höga kastanjeträd, fruktträd och bärbuskar inbjuder till motoriska lekar, utforskande och lärande. God och näringsriktig mat lagas av vår kock från eget tillagningskök.

Barnen möts av engagerade och närvarande pedagoger. På Mossebo uppmuntras barnen till självständighet. Vi visar tillit till barnen och ger dem inflytande och delaktighet över sitt lärande.
Ett nära samarbete sker dagligen mellan avdelningarna och bidrar till att pedagogerna har god kännedom om varandras barngrupper.

Barns inflytande, pedagogisk dokumentation, språkutveckling och professionalitet är viktiga ledord på Mossebo förskola. För att ständigt sträva framåt är tid för verksamhetsutveckling viktigt. Ett medvetet samarbete i förskoleområdet erbjuder möjligheter till ett kollegialt lärande samt utvecklande och inspirerande erfarenhetsutbyte. Det sker bland annat genom schemalagd utvecklingstid för arbetslaget, samt grupper inom olika utvecklingsområden.

Tillsammans med barnen arbetar vi aktivt med digitalisering i utbildningen.

Vi erbjuder en utvecklande arbetsplats med en trygg och framåtsträvande ledning i ett förskoleområde där vi sätter barnens bästa i fokus.

Hos oss har du möjlighet att aktivt vara med och göra skillnad, vara delaktig i att utveckla och skapa barnens bästa förskola.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

På olika sätt driver du utvecklingen av inspirerande lärmiljöer, både inom- och utomhus, efter barnens behov och intressen.
I ditt uppdrag ingår att delta i fokusgrupper vars syfte är att driva utbildningen framåt. Detta sker tillsammans med kollegor.

Vi fokuserar på våra två utvecklingsområden som är ”digitalt meningsskapande i förskolan” och språkutvecklande undervisning”. Dessa utvecklingsområden hålls levande dels genom vårt arbete i projekt med barnen men även genom vårt systematiska kvalitetsarbete där du som förskollärare har ansvaret.

Vi arbetar med dialogsamtal vilket innebär att biträdande rektor och förste förskollärare deltar i samtal tillsammans med arbetslaget samt individuellt. Syftet med dialogsamtalen är att ge förutsättningar för medarbetarna att kunna utföra sitt uppdrag och arbeta mot utbildningens mål samt att främja en god arbetsmiljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

I ditt uppdrag som förskollärare ser vi gärna att du främjar samarbete och har en ”vi känsla”.
Att du har ett helhetsperspektiv som gynnar både barn och kollegor.

För att trivas hos oss bör du vara nyfiken på barn och barns utforskande samt är öppen för att projekten tar nya vägar som vi vuxna inte kunnat förutse.

De nära ledningsfunktionerna samt rektor har en hög tillit till varje medarbetare och inflytande är prioriterat.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Camilla Ohlsson
Telefon 0708-755124
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 3 juli 2022 (3 dagar kvar)