Förskollärare sökes till Maryhills förskola

Förskollärare sökes till Maryhills förskola

Om arbetsplatsen

Maryhills förskola ingår i ett förskoleområde, där vi tillsammans med Fröviks och Nydala förskola leds av en rektor, två biträdande förskolechefer samt två förste förskollärare. Vi har en gemensam vision samt samarbetar nära mellan förskolorna. All vår verksamhet grundar sig i ”Det kompetenta barnet”, och det är det vi tar avstamp i varje dag, i varje möte med varje barn. Våra verksamheter genomsyras av engagerade pedagoger som skapar förtroendefulla relationer, har höga förväntningar samt anpassar sitt arbetssätt efter barnens förutsättningar, behov samt vilja att lära. Vi erbjuder ett spännande, utmanande samt stimulerande arbete. Hos oss får varje barn det varje barn har rätt till.

För att det systematiska kvalitetsarbetet ska vara en del av vardagen, är pedagogisk dokumentation, uppföljning och utvärdering ständigt i fokus. Detta för att erbjuda en verksamhet med hög kvalité. Vår förste förskollärare är den som tillsammans med pedagogerna säkerställer kvalitén samt skapar en lärande kultur för ett gynnsamt lärande för alla barn. Vi arbetar projektinriktat samt utforskande tillsammans med barnen. Vi ser estetiska uttrycksformer som ett naturligt sätt att kommunicera på, med varandra samt omvärlden. Vi lägger stor vikt på arbetet med musik, konst, natur och teknik. Då vi är tre förskolor i vårt område vill vi skapa förutsättningar för att du som medarbetare hos oss kan utvecklas samt sprida din kompetens. Detta gör vi t ex när vi har PUG (pedagogisk utvecklingsgrupp) tillsammans på fredagar.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Du arbetar tillsammans med dina kollegor mot gemensamma, men även individuellt uppställda mål utifrån förskolans läroplan. Du tar ansvar för din del i arbetet samtidigt som du kan se helheten i både arbetslag samt barngrupp. Tillsammans med ditt arbetslag skapar du föränderliga lärmiljöer samt mötesplatser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Du är engagerad, har stor social kompetens samt ser vinster i att se förskolan som en enhet där samarbete mellan avdelningarna är en självklarhet. Det är meriterande om du har kunskap och intresse för musik, skapande samt konst.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: 2020-05-01 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Gezim Isufi
Telefon 0768-796692
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 5 apr 2020 (1 dag kvar)