Förskollärare sökes till Fregattens förskola

Förskollärare sökes till Fregattens förskola

Om arbetsplatsen

Fregattens förskola finns i Västra hamnen, med närhet till hav och Turning Torso, och utsikt mot Öresundsbron. Här har barnen tillgång till utmanande och föränderliga miljöer såväl ute som inne. Förskolan har fyra avdelningar som arbetar med barngrupperna i yngrebarns- och äldrebarnsindelning. På Fregattens förskola är alla barn allas ansvar, vilket innebär att vi ser, stöttar och uppmuntrat alla barn oavsett avdelning och grupp.

I förskolans tillagningskök lagas frukost, lunch och mellanmål med varierad meny som i största möjliga mån, enligt Malmö stads riktlinjer, består av ekologiska och närodlade varor efter säsong. Vi har ett förskolebibliotek, lekotek och ateljéverksamhet där barnens kreativitet kan få fritt spelrum. Gården är ordentligt inhägnad och inbjuder till spännande utmaningar som höjdskillnader, buskar, balanslek, sandlek vattenlek och rollek. Vi tycker att uteverksamhet är en viktig del av vardagen och med lådcyklar kan vi ta oss till alla fina platser i närområdet.

Vi söker en ny kollega som vill vara med och utveckla verksamheten och undervisningen för de yngsta barnen. Till stöd har vi förste förskollärare och biträdande förskolechef. Förskolans grundvärderingar är Framtidstro, Kommunikation, Nyfikenhet, Delaktighet och Engagemang.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Vi söker dig som ser möjligheter i arbetet med de yngsta barnen. Du värnar om barnens inflytande och delaktighet, arbetar nära barnen och är nyfiken på barnens utforskande erfarenheter och kunnande. Du är intresserad av pedagogisk dokumentation och projekterande arbetssätt samt ser att den pedagogiska miljön och material har stor betydelse för barnens lärande.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster:1
Tillträde: 2020-08-15

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Catarina Ramnemark Vallejos
Telefon 0706-947253
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 7 juni 2020 (11 dagar kvar)