Förskollärare sökes till Bryggans förskola i Västra hamnen

Förskollärare sökes till Bryggans förskola i Västra hamnen

Om arbetsplatsen

Nu söker vi medarbetare till Bryggans förskola!

Vårt förskoleområde består av förskolorna Bryggan och Sjösättningen.

Havsutsikt och närhet till strandens alla möjligheter att upptäcka och utforska tillsammans med barnen samt möjligheten för dig att ta ett dopp i havet innan eller efter jobbet gör våra förskolor till en extra attraktiv arbetsplats. Förskolorna ligger nära varandra och har ett nära samarbete, vilket ger ovärderliga förutsättningar för bland annat gemensam utveckling och resursplanering.

I vårt område ser vi varje barns enskilda kompetens och förutsättningar. Förskolans läroplan lpfö 18 ska ligga som ett ankare i verksamheten. Vi har nyligen påbörjar ett utvecklingsarbete kring barns delaktighet och inflytande som utgår från barnens erfarenheter, och vi erbjuder upplevelser och skapar utmaningar för lärande och utveckling utifrån de fyra förmågorna - kommunicera, arbeta kollaborativt, tänka kritiskt och arbeta kreativt.

Som pedagogiskt verktyg har varje förskola ett lekotek med material kopplat till läroplanen. Bryggans förskolebibliotek finns tillgängligt för alla barn och pedagoger i huset. I vårt område finns elcyklar och bussvagnar för att kunna utforska Malmö Stad.

En spännande möjlighet tillsammans med nya kollegor!

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Som förskollärare på Bryggans förskola träffar du dina förskollärarkollegor samt förste förskollärare i gemensam reflektion och lärgrupp varje vecka. Du har enskild tid för planering av undervisningen där du kan få stöd och inspiration av förste förskollärare. Utöver detta har du varje vecka utvecklingstid tillsammans med ditt arbetslag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: 1 mars 2021 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Rosita Eriksson
Telefon 0709-57 88 59
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 24 jan 2021 (5 dagar kvar)