Förskollärare sökes till Augustenborgs förskola

Förskollärare sökes till Augustenborgs förskola

Om arbetsplatsen

Augustenborgs förskola är en 8-avdelningsförskola som är fördelad på två byggnader. Villan renoverades 2013 och Greenhouse öppnades 2016.
Förskolan ligger i ett mångkulturellt område med närhet till många grönområden och lekplatser. Det finns bra kommunikationsmöjligheter, det är enkelt att besöka olika kulturevenemang och andra upplevelser tillsammans med barnen.

Varje termin har vi två utvecklingsdagar och två pedagogiska kvällar/forum då vi fördjupar oss i aktuella fokusområde. Nu har vi fokus på språk, kommunikation och digitalt meningsskapande. Våra arbetsplatsträffar har vi dagtid mellan kl. 16-17.

Vi är med i projektet Läslyftet där vi har haft workshops, utbildningar och stöd från språkutvecklare som kommer ut till förskolan. Vi har lagt mycket tid på våra lek-och lärmiljöer, högläsning och berättande.
Hela förskolan jobbar tematiskt utifrån en gemensam sagobok. Från boken hämtar vi inspiration och olika karaktärer som vi använder oss av i undervisningen.
Förskolan har gemensamma sagotemaupplevelser ett par gånger per termin som tex. teaterföreställningar och sagovandringar.

I vårt område ingår även Almängen, Esteten och Heleneholms förskolor som vi har mycket samarbete med och vi erbjuder möjligheter till kollegialt lärande samt utvecklande och inspirerande erfarenhetsbyte mellan våra förskolor.

Gå gärna in och titta på vår hemsida för att få mer information om förskolan. Vi använder också Instagram för att delge och visa upp vår verksamhet.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Planering, reflektion och dokumentation är centrala verktyg för att synliggöra, utvärdera och utveckla vår verksamhet. Våra förste förskollärare är med och driver utvecklingsarbetet tillsammans med arbetslagen både i reflektion och på avdelning.
Vi lägger stor vikt vid våra miljöer så att de bjuder in till lek, fantasi och kreativitet.
Jobbar du hos oss så ingår du i ett team med olika styrkor som vi försöker ta tillvara på.

De nära ledningsfunktionerna och rektor har hög tillit till medarbetarna och inflytande är prioriterat

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Vi ser gärna att du är tydlig i ditt ledarskap, främjar samarbete och kan organisera arbetet tillsammans med ditt arbetslag. Du får gärna ha erfarenhet av tematiskt arbete då det är en stor del av vårt arbetssätt. Nyfikenhet på barnen och deras utforskande är en självklarhet och vara öppen för att projekten tar nya vägar utifrån barnens intressen.

Urval för intervjuer görs löpande

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Christina Hallberg Olsson
Telefon 0701-468045
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 22 maj 2022 (4 dagar kvar)