Exploateringsingenjörer

Exploateringsingenjörer

Arbetsuppgifter

Malmö växer och behovet av bostäder, arbetsplatser och offentlig service ökar snabbt. För att stimulera ett fortsatt högt bostadsbyggande har Malmö även kommit överens med staten om ett storstadspaket som syftar till att 28 850 bostäder byggs fram till 2035 genom att stärka kollektivtrafik och cykelstråk i staden.

Vi förstärker därför två av våra exploateringssektioner med tre kollegor som vill driva Malmö stads utveckling framåt med huvudfokus stadsutveckling och projektledning, för att leda varierande och komplexa exploateringsprojekt från idé och planering till färdig produkt - byggklar mark för ny bostadsbebyggelse och verksamheter samt utbyggnad av gator, park och torg. Malmö stad arbetar med många olika utbyggnadsområden såsom Hyllie, Sorgenfri, Kirseberg/Östervärn, Nyhamnen, Amiralsstaden, Oxie/Fosie med flera.

Som exploateringsingenjör leder du komplexa stadsutvecklingsprojekt och projektgrupper bestående av olika kompetenser och perspektiv. Du kommer arbeta inom hela exploateringsprocessen, från idé till genomförande i ett eller flera exploateringsområden. Som projektledare kommer du ta ett helhetsperspektiv i dina projekt och ansvarar för alla interna och externa kontakter som krävs för projektets framdrift.

Du företräder projektet inför styrgrupp och beslutsfattare och som ansvarig för ett exploateringsprojekt svarar du för kvalitets-, tid- och ekonomistyrning genom hela exploateringsprocessen. Arbetet kommer att ske i samarbete mellan olika enheter och kompetensområden på fastighets- och gatukontoret samt i nära samarbete med de övriga förvaltningarna inom Malmö stad.

Kvalifikationer

För tjänsten krävs högskoleutbildning, till exempel civilingenjör med inriktning lantmäteri, samhällsbyggnad, väg- och vattenbyggnad eller motsvarande, alternativt annan motsvarande högskoleutbildning som tillsammans med din erfarenhet kan bedömas lämplig.

Företrädelsevis söker vi dig med några års erfarenhet av stadsutvecklingsprojekt, främst inom exploatering kopplat till exempelvis bostäder, verksamheter eller blandad stadsmiljö. Erfarenhet inom kommunal exploatering samt projektledning inom detta ser vi som meriterande.

I rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. I rollen som exploateringsingenjör har du många externa och interna kontakter vilket kräver att du kommunicerar tydligt, har en god förmåga att samarbeta med andra och hitta fungerande kompromisser. Du behöver ha ett starkt driv och kunna strukturera och organisera ditt arbete samt ha förmåga att överblicka komplexa sammanhang. Du har goda kunskaper i svenska och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad.

På stadsutvecklingsavdelningen bedrivs exploateringsverksamheten inom fyra sektioner med blandade kompetenser såsom ingenjörer, exploateringsingenjörer och landskapsarkitekter. Vi erbjuder dig, förutom ett utvecklande och omväxlande jobb, en stark gemenskap i vår mångfacetterade exploateringsverksamhet.

Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling med mera.

Här kan du läsa mer om oss på fastighets- och gatukontoret, och om vårt uppdrag.

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 3
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Stina Räftegård
Telefon 0709-34 17 74
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 11 mars 2021 (12 dagar kvar)