Enhetschef till enheten för nämnd- och ärendehantering

Enhetschef till enheten för nämnd- och ärendehantering

Arbetsuppgifter

I rollen som enhetschef ansvarar du för att initiera, driva, leda och samordna frågor kring nämndsprocess, huvudregistratur samt arkivfrågor i ett förvaltningsperspektiv. Du har även ett huvudansvar för förvaltningens reception på Kungsgatan. Du har ett inkluderande förhållningssätt i förhållande till förvaltningens avdelningar.

I din roll som enhetschef har du budget-, personal-, och arbetsmiljöansvar för enheten samt att leda och fördela arbetet inom enheten som idag består av 11 medarbetare. Detta innebär ansvar för att skapa en effektiv och ändamålsenlig organisation som svarar mot det behov av stöd som verksamheten har. Du arbetar för att skapa en samlad bild över aktuell kunskap om forskning inom området och bevaka nationella utredningar och beslut.

Som enhetschef ingår du i avdelnings ledningsgrupp som består av 4 enhetschefer samt avdelningschef.

Kvalifikationer

Du som söker har en akademisk examen som av arbetsgivaren bedöms relevant för tjänsten och erfarenhet av att leda övergripande verksamhetsutveckling med koppling till nämnds- och ärendehanteringsfrågor. Du har chefs- eller ledarerfarenhet där personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar varit en del av uppdraget. Arbetslivserfarenhet inom offentlig förvaltning samt erfarenhet av liknande uppdrag inom kommunal förvaltning är meriterande.

Du har en god förmåga till överblick och har god strategisk, pedagogisk, systematisk och kommunikativ förmåga. Du är drivande och resultatinriktad och har lätt för att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du är initiativtagande, nyfiken och engagerad i uppdraget med fokus på service och kvalitet.

Du kan uttrycka dig obehindrat i tal och skrift på svenska och behärskar engelska väl i såväl tal som i skrift.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Den strategiska avdelningens uppdrag spänner över ett flertal av förvaltningens verksamhetsfrågor. Uppdraget är att stödja nämnd, förvaltningsledning och verksamheten att leda, samordna, omvärldsbevaka och följa upp förvaltningens arbete. Strategiska avdelningen består idag av fyra enheter: Nämnd och ärendehantering, analys och uppföljning, social hållbarhet samt digitaliseringsenheten.

Information om tjänsten

Referensnummer: 20190065
Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse
Ansök senast: 20191122

Kontakt
  • Katarina Lindeberg, Avdelningschef, 0701-482689
Fackliga företrädare
  • Vision, Malmöavdelningen 040-30 48 30
  • SSR, Malmökansliet 040-34 51 14
Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 22 nov 2019 (10 dagar kvar)