Enhetschef till enhet Administration och service

Enhetschef till enhet Administration och service

Arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för enheten Administration och Service inom verksamheten Boende tillsyn och service. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp där du förväntas bidra och delta i utvecklingsarbetet. Inom ramen för uppdraget ansvarar du för att utveckla verksamheten i samarbete med övriga avdelningar i förvaltningen, samt driver verksamhetsutveckling och kvalitetsarbete på en strategisk nivå.

Du leder en enhet bestående av sex sektionschefer där du har ansvar för verksamhetens ekonomi, personal och arbetsmiljö. I uppdraget ingår att leda och fördela arbetet på arbetsplatsen utifrån verksamhetens mål och budget. Vidare ingår att kommunicera och förankra verksamhetsinriktning samt mål.

I ditt chefsuppdrag är det viktigt att du, i samspel med övriga chefer, skapar förutsättningar för kompetensutveckling, engagemang och arbetsglädje. Du förväntas att följa utvecklingen i omvärlden och bidra till en hälsosam arbetsplats exempelvis genom delaktighet. För oss är det viktigt att du som chef tar tillvara och utvecklar dina medarbetares kunskaper och erfarenheter.

Kvalifikationer

För att vara kvalificerad för tjänsten krävs det att du har:
  • Högskoleexamen inom beteendevetenskap, samhällsvetenskap, statskunskap eller annan examen som är relevant för arbetet.
  • Minst 3 års erfarenhet av att leda grupper som chef med budget-, personal- och verksamhetsansvar på både operativ och strategisk nivå.
  • Erfarenhet av att leda andra chefer.
  • Erfarenhet av arbete som ledare inom administration och intern service.
  • Erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation.
  • Du kommunicerer obehindrat på svenska i tal och skrift.
Meriterande för uppdraget är att du har:
  • Chefs- eller ledarutbildning.
  • Arbetslivserfarenhet av liknande uppdrag inom kommunal förvaltning.
Som person är du bra på att ta initiativ och att anpassa dig till förändrade omständigheter. Du är bra på att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Som ledare är det också viktigt att du skapar engagemang och delaktighet. En del av detta innebär att du är bra på att samarbeta och är tydlig i din kommunikation.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Enheten för administration och service tillhör verksamhetsområde boende, tillsyn och service som omfattar boende, administration och service samt tillståndsenhet och överförmyndare. Enheten för administration och service kan liknas vid ett nav som stödjer de övriga verksamheterna inom Arbetsmarknads- och socialförvaltningen. De administrativa funktionerna har en viktig roll i utvecklingsarbetet för att säkerställa att verksamheten bedrivs med god kvalitet utifrån Malmöbons behov.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Övrigt

Urval och kallelse till intervju kan ske löpande även innan annonsens sista ansökningsdag inträffat.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Rebecca Bichis
Telefon 0721-810892
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 7 mars 2021 (6 dagar kvar)