Enhetschef inom Avdelning Ekonomiskt bistånd och boende

Enhetschef inom Avdelning Ekonomiskt bistånd och boende

Arbetsuppgifter

Som enhetschef är du direkt underställd avdelningschefen för ekonomiskt bistånd och boende, och du ingår i avdelningens ledningsgrupp. Rollen innebär att du ska planera, utveckla och följa upp verksamheten samt ge sektionscheferna stöd i deras dagliga arbete. Du ansvarar för arbetsplatsens personal, ekonomi och arbetsmiljö. Tjänsten som enhetschef innebär att du ingår och samverkar i olika forum, nätverk och arbetsgrupper, men även att du samarbetar med övriga enhetschefer för att gemensamt ta ansvar för att helheten fungerar. En viktig del av uppdraget är att skapa förutsättningar för chefer och medarbetare att lyckas med sina uppdrag.

I ditt uppdrag har du stöd från chef, kollegor, chefsstöd samt ekonomi-, HR- och kommunikationsavdelning.

Kvalifikationer

För att vara kvalificerad för tjänsten som enhetschef krävs det att du har:
  • socionomexamen eller har annan universitets- eller högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • tidigare erfarenhet där personal, arbetsmiljö- och budgetansvar varit en del av uppdraget.
  • tidigare erfarenhet av att driva kvalitets- och utvecklingsarbete samt planerings- och uppföljningsarbete.
  • kunskaper om aktuell lagstiftning kring sociala frågor och offentlig förvaltning.
  • tidigare erfarenhet som ledare inom socialtjänst.
Meriterande för uppdraget är att du har:
  • tidigare chefserfarenhet från att leda första linjens chefer.
  • chefs- eller ledarutbildning.
  • tidigare erfarenhet av att arbeta med systematisk uppföljning.
  • tidigare erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation.
  • tidigare erfarenhet av socialt arbete med ekonomiskt bistånd och/eller boendefrågor.
Vi söker dig som är en närvarande ledare som har förmågan att motivera, inspirera och med engagemang och förtroende ge dina medarbetare såväl stöd som ansvar. Som person är du lyhörd. Du lyssnar, kommunicerar och är tydlig med verksamhetens mål och kan förmedla ditt budskap. Din strategiska förmåga ligger på en hög nivå och bidrar till en lösningsinriktad arbetsvardag. Du har ett brett perspektiv på frågor. Du styr verksamheten mot de uppsatta målen och skapar de förutsättningar som behövs för att din personal ska lyckas. Du uppfattas som en trygg ledare av din omgivning.

För att du ska trivas och lyckas med ditt uppdrag ser vi att du har ett stort samhällsengagemang, god omvärldsbevakning, helhetssyn samt mycket god förmåga att samarbeta, bygga relationer och skapa nya nätverk.
Du ska ha förmågan att skapa tydlig struktur både för dig själv och dina medarbetare. Du har lätt för att gå från idéplan till verklighet och kan inspirera dina medarbetare och kollegor.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

I samband med pågående omorganisation inom Avdelningen för ekonomiskt bistånd och boende utannonserar vi nu en befattning som enhetschef inom verksamheten.

Tjänsten är placerad på Avdelningen för ekonomiskt bistånd och boende, Enhet Väster. Verksamheten bedriver myndighetsutövning inom socialtjänsten med inriktning mot ekonomiskt bistånd och boende. Som enhetschef kommer du att vara chef för fyra sektioner med ca 70 medarbetare. Du har fullt ansvar för enhetens arbetsmiljö, budget och utveckling. Stort fokus ligger på att uppnå resultat för malmöborna inom enheten i nära samverkan med förvaltningens andra avdelningar, andra myndigheter och samarbetspartners.

Du kommer att ingå i avdelningens ledningsgrupp tillsammans med sex andra enhetschefer. Du blir chef för fyra sektionschefer inom enheten.

Verksamheten är i en intensiv utvecklingsfas med fokus på digitala tjänster i handläggningen i kombination med socialt arbete i våra ärenden.

Vi tycker det är viktigt att vara en inkluderande arbetsplats med ett tillåtande klimat. Delaktighet, en god kommunikation och ett starkt engagemang är något vi värderar högt.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Urval och kallelse till intervju kommer ske löpande även innan annonsen sista ansökningsdag inträffat.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Rikard Vroland
Telefon 0721-645510
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 14 apr 2021 (3 dagar kvar)