Elevkoordinator till Kryddgårdsskolan

Elevkoordinator till Kryddgårdsskolan

Arbetsuppgifter

Till det kommande läsåret söker vi på Kryddgårdsskolan en vikarierande elevkoordinator.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att systematiskt arbeta med trygghetsskapande och frånvaro. Det innebär att du kommer arbeta i ett nära samarbete med såväl lärare, fritidspersonal och med vår elevhälsopersonal. Du kommer ingå i skolans psykosociala team tillsammans med kurator och socialpedagog.

Utöver ovan nämnda kommer det i ditt uppdrag ingå bland annat följande arbetsuppgifter:
  • Arbeta med läroplanens värdegrundsuppdrag
  • Ansvara för att frånvarotrappan följs och verkställs
  • Kontaktperson för föräldrar/ vårdnadshavare
  • I samtal motivera, stödja och skapa trygghet för eleven på skolan och i studiesituationen
  • Arbeta med elevens ansvar och inflytande samt medvetenheten om den egna studiesituationen
  • Vid behov kunna bistå med struktur, stöd för att underlätta studiesituationen för eleverna
  • Tillsammans med lärare kunna hålla i möten för elevernas vårdnadshavare
Kvalifikationer

Vi söker dig som har en för uppdraget adekvat högskoleexamen inom till exempel pedagogik, hälsa eller beteendevetenskap. Har du tidigare erfarenhet av att arbete med barn och unga i grundskoleålder ser vi det som meriterande.

För att trivas i rollen som elevkoordinator är du ansvarsfull och kan leda och driva dig själv i ditt uppdrag. Du är en tydlig vuxen ledare som kan skapa goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Vidare har du en tilltro till att alla vill och kan utvecklas om rätt förutsättningar ges och ditt uppdrag är att bidra till att ge eleverna dessa förutsättningar tillsammans med lärarna på skolan. För tjänsten krävs god svenska i både tal och skrift.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

I Malmös östra delar i de grönskande områdena mellan Cronhielmsparken och Östra kyrkogården ligger Kryddgårdsskolan och hos oss går ca. 380 elever i årskurserna F-6. Hösten 2018 inledde vi ett arbete för att stärka vår, vår redan starka, hållbarhetsinriktning. Det gör vi praktiskt genom att fokusera på de 17 globala hållbarhetsmålen som därför genomsyrar undervisningen hos oss. I det arbetet arbetar vi mot teoretiska bakgrunder vilka vi därefter försöker omsätta i praktiken. Hittills har detta bl. a. lett till att vi under våren 2019 färdigställt ett miljöhus och även fått husdjur i form av bin i kupor. Vi är en rättighetsbaserad skola där stor vikt läggs vid elevernas medbestämmande och ett demokratiskt förhållningssätt. Vi är också stolta innehavare av utmärkelsen ”Skola för hållbar utveckling” som vi mottog av Skolverket höstterminen 2019!

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Visstidsanställning, till och med 2023-03-31
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2022-08-11

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Julia Ljungberg
Telefon 0723-506579
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 24 maj 2022 (7 dagar kvar)