Elevkoordinator för åk. F-3 till Johannesskolan

Elevkoordinator för åk. F-3 till Johannesskolan

Arbetsuppgifter

Till vår skola söker vi nu en elevkoordinator som ska arbeta mot lågstadiet årskurs F-3. Elevkoordinatorns uppdrag innefattar bland annat:
 • Att handleda, informera, lyssna och stödja elever i studiesituationen samt verka för god arbets- och lärandemiljö för eleverna.
 • Att samarbeta strukturerat med annan personal, i synnerhet lärare och elevhälsa.
Viktiga förmågor i rollen som elevkoordinator är att vara ansvarsfull och kommunikativ samt att ha ett lösningsfokuserat förhållningsätt. Självständigheten i uppdraget, både vad gäller planering och genomförande, är en förutsättning för att trivas i rollen.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Delta i mentorstid med klasser
 • Arbeta med läroplanens värdegrundsuppdrag
 • Ansvara för att frånvarotrappan följs och verkställs
 • Kontaktperson för föräldrar/ vårdnadshavare
 • I samtal motivera, stödja och skapa trygghet för eleven på skolan och i studiesituationen
 • Vid behov; medverka till och stödja läraren i framtagande och uppföljning av individuella utvecklingsplaner.
 • Arbeta med elevens ansvar och inflytande samt medvetenheten om den egna studiesituationen
 • Vid behov kunna bistå med strukturstöd för att underlätta studiesituationen för eleverna
 • Tillsammans med lärare kunna hålla i möten för elevernas vårdnadshavare.
Övriga arbetsuppgifter kopplat till skolans verksamhet kan tillkomma.

Kvalifikationer

Du som söker har för uppdraget adekvat högskoleexamen inom till exempel pedagogik, hälsa eller beteendevetenskap Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar i skola eller i andra organiserade sammanhang och har erfarenhet av att arbeta strukturerat med motivationsarbete hos barn och ungdomar.

Kunskap kring dokumentation krävs liksom förmåga att arbeta självständigt i uppdraget, både vad gäller planering och genomförande.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Johannesskolan är en F-9 skola som ligger mitt på Möllan. Vi har fantastiska elever och starka och kreativa medarbetare. Vår ambition är att erbjuda dig ett förtroendefullt klimat där medarbetare och ledning arbetar sida vid sida för att skapa en skola vi alla känner stolthet för. Johannesskolan är en spännande och utmanande arbetsplats där det finns en stark drivkraft till nytänkande. Har du vad som krävs och vill du vara med att göra skillnad på riktigt?

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Augusti 2022

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Sarah Josefsson
Telefon 070-8837206
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 17 maj 2022 (1 dag kvar)