Elevassistent till Stenkulaskolan

Elevassistent till Stenkulaskolan

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som vill vara en del av oss på Stenkulaskolan och som vill arbeta i det viktiga uppdraget som elevassistent!

Vi söker dig som i nära samarbete med övriga pedagoger kommer att arbeta i grupp och runt elever med neuropsykiatriska funktionsvariationer. Vi söker dig som vill vara med och utveckla, strukturera upp och genomföra det pedagogiska arbetet kring våra mest marginaliserade elever och/eller elever med neuropsykiatriska funktionsvariationer. Du kommer att arbeta i ett arbetslag kring en årskurs elever och samverka under skoltiden samt erbjuda en meningsfull fritid i fritidshemmet, efter skoltid. Du är kreativ och bidrar till att skapa aktiviteter på fritidshemmet som du är delaktig i att genomföra, följa upp och utvärdera. Du arbetar tillsammans med EHT team och övriga kollegor i arbetslaget för att skapa ett gott arbetsklimat och en stimulerande lärmiljö för att ge förutsättningar för alla elever att utvecklas så långt som möjligt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta nära elever som har neuropsykiatriska funktionsvariationer. Du är engagerad, flexibel samt har en mycket god samarbetsförmåga och ett lösningsfokuserat samt inkluderande förhållningssätt.

Som person är du trygg och lugn i olika situationer som uppstår och ditt tålamod är mycket stort. Du har, och har arbetat med, ett lågaffektivt bemötande och har erfarenhet av att hantera stora affektutbrott och fysiskt våld.

Du är kreativ och har förmåga att entusiasmera och uppmuntra eleverna till deltagande samt har en stark tro på att alla elever kan utvecklas och lära. Du är särskilt skicklig på att skapa goda relationer med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor.

Du har god kännedom om Lgr 11 så att de planerade aktiviteterna till fritidshemmet kompletterar skolans yngre år. Det är mycket meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av att jobba i ett socioekonomiskt utsatt område med goda vitsord.

Om arbetsplatsen

Stenkulaskolan är en F-9-skola med cirka 600 elever. På skolan finns en central autismgrupp och vi är också Malmös alternativ för elever med hörselnedsättning. Vi jobbar efter Simon Sineks The Golden Circle och skolans Why är: ”We Make The World A Better Place”. Inkludering och digitalisering är två andra ledord för skolan. Vi tror på att vi alla alltid kan utvecklas och bli bättre och vår skolutveckling baseras på Michael Fullans tankar om Coherence och Deepening Learning. Här på Stenkulaskolan gör vi skillnad för ALLA elever på riktigt varje dag.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

Övrigt

Tjänsten tillsäts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan anställd medarbetare i Malmö stad.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Pernilla Comet
Telefon 070-8774269
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 30 nov 2020 (3 dagar kvar)