Ekolog på stadsbyggnadskontoret

Ekolog på stadsbyggnadskontoret

Arbetsuppgifter

Vår kollega och tillika ekolog ska vara föräldraledig och vi söker därför en vikarie. Vi erbjuder ett viktigt, mångsidigt och utvecklande uppdrag där både skrivbordsarbete och visst fältarbete ingår. Du kommer till en arbetsplats med varierande och spännande arbetsuppgifter där du arbetar förvaltningsövergripande med naturvårdsfrågor.

I tjänsten som ekolog är du projektledare för revidering av Bunkeflo strandängars naturreservat. Du ansvarar även för genomförande och uppföljning av Malmös naturvårdsplan samt för bevakning av naturvårdsfrågor i vårt arbete med översiktsplaner. I uppdraget ingår även att hantera ärenden i skyddade områden, så som dispenser i naturreservat och strandskyddsområden och handläggning av anmälan om samråd i strandskyddsområden. Du är remissinstans för bygglov, marklov och detaljplaner och svarar vid behov på remisser.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten har du kandidatexamen som ekolog, biolog, miljövetare eller motsvarade utbildning från högskola/universitet som arbetsgivaren anser likvärdig. Meriterande kunskaper är miljörätt, GIS och/eller artkunskap. Goda språkkunskaper i svenska och engelska krävs såväl i tal som i skrift. Tidigare arbetslivserfarenhet inom offentlig sektor och erfarenhet av reservatsbildning är meriterande. Du är van vid att arbeta med Microsoft Office-paketet. Då tjänsten delvis innebär arbete i fält är körkort en fördel men inget krav.

Vi ser att du är en driven och självständig medarbetare med initiativförmåga och ansvarskänsla. Du är van vid och trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp. God samarbets- och kommunikationsförmåga är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Om arbetsplatsen

Strategiavdelningen är pådrivande i Malmös utveckling som en attraktiv och hållbar stad, både genom kommunövergripande långsiktig planering och med stadsutvecklingsprocesser inom olika sektorer och geografier. Hit hör den kommunomfattande översiktsplaneringen och engagemang i regionala planeringsfrågor men avdelningen svarar också för övergripande planering inom områden som bostadsförsörjning, energi, naturvård, landskapsplanering och trafik samt lokaliseringsutredningar. Strategiavdelningen med sina drygt 20 medarbetare är uppdelad i två enheter där tjänsten som ekolog tillhör strategienhet II.

Malmö har utvecklats till en spännande stad som lockar såväl människor som företag och i detta expansiva skede står Malmö stad inför flera utmaningar där Stadsbyggnadskontoret har en viktig roll. På Stadsbyggnadskontoret arbetar cirka 230 personer med att planera och utveckla Malmö. Stadsbyggnadskontoret är en myndighet för plan-, bygg- och lantmäterifrågor. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 6 månader.
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2022-09-01 eller enligt överenskommelse.

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Kristoffer Widestam
Telefon 040-342321
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 7 aug 2022 (33 dagar kvar)