Controller till Ekonomiavdelningen

Controller till Ekonomiavdelningen

Arbetsuppgifter

I rollen som controller kommer du att arbeta med budget- och uppföljningsprocessen.

Du genomför kvalificerade analyser kring kostnader och intäkter och ansvarar för sammanställning, kvalitetssäkring, analys och uppföljning av nyckeltal. Du ansvarar för att bereda ärenden till kommunstyrelsen, ta fram beslutsunderlag och vara föredragande i olika frågor som rör stadens ekonomi.

Tillsammans med dina kollegor medverkar du till att utveckla budget- och uppföljningsprocessen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk högskoleexamen inom ekonomi med mångårig erfarenhet av kvalificerat controllerarbete. Du har avancerade kunskaper i Excel, därmed är du van att hantera och analysera stora datamängder. Vi ser gärna att du har erfarenhet från politiskt styrd, större organisation.

Du är van att arbeta i team och etablerar naturligt goda relationer. Du är trygg i att presentera och kommunicera åsikter, information och argument på ett pedagogiskt sätt. Du är strukturerad och effektiv i ditt sätt att hantera olika aktiviteter och ser till att hålla tidsramar.

Om arbetsplatsen

Ekonomiavdelningen leder ekonomiarbetet för staden som helhet. Avdelningen förvaltar stadens ekonomisystem och rapporteringssystem. Här finns också stadens strategiska inköpsverksamhet och stadens försäkringsskydd. Enheten för ekonomisk styrning ansvarar för kommunens samlade ekonomi- och målstyrning, där den strategiska lokalförsörjningen är en del.

Stadskontoret har, som kommunstyrelsens förvaltning, en samordnande roll i förhållande till övriga förvaltningar inom Malmö stad. Stadskontorets centrala uppgiftsområde är policy-, strategi-, och utvecklingsfrågor samt uppföljning/utvärdering.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Ann Andersson
Telefon 0723-501339
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 31 okt 2020 (7 dagar kvar)