Controller sökes till fritidsförvaltningen

Controller sökes till fritidsförvaltningen

Arbetsuppgifter

Som controller på fritidsförvaltningen är du ett operativt och strategiskt stöd till förvaltningen gällande budgetplanering, måluppföljning, prognoser och analyser. Du har ansvar för och arbetar med förvaltningens övergripande budgetprocess och tar fram ekonomiska förutsättningar samt ekonomiska analyser. Du stödjer våra verksamheter med analyser och uppföljning löpande.

Det operativa stödet innebär att du hjälper verksamheternas chefer att på ett pedagogiskt sätt tyda och följa upp de ekonomiska analyser som görs inom förvaltningen samt utvecklar verksamheterna genom att tillhandahålla cheferna ekonomisk vägledning så att dessa kan fatta rätt beslut för sina verksamheter.

Det strategiska stödet innebär att du tillsammans med förvaltningens ledningsgrupp utvecklar och driver förvaltningens budgetprocess, bland annat utifrån en omvärldsbevakning av de ekonomiska förutsättningarna i Malmö stad och övriga landet.

I arbetsuppgifterna som controller på fritidsförvaltningen ingår det även att skriva och presentera ekonomiska rapporter för både fritidsnämnden och stadskontoret.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har civilekonomexamen eller en utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidare har du god vana att hantera IT-verktyg där goda kunskaper i Excel är särskilt viktiga för att klara av uppdraget.

Du har även flerårig erfarenhet av att arbeta som controller eller likvärdigt arbete, gärna inom offentlig sektor. Har du tidigare arbetat i ekonomisystemet Raindance och i analysverktyget Qlikview är även detta meriterande.

För att passa i rollen som controller är du analytisk, initiativgivande, ansvarstagande och tar dig an dina arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt. Du har även lätt för att arbeta självständigt, är driven och har viljan att driva förändrings- och utvecklingsarbete. Både din kommunikativa förmåga och din förmåga att samarbeta gör att du har lätt för att vägleda chefer och kollegor. Att ha goda kunskaper och kunna uttrycka sig väl i det svenska språket, både muntligt och skriftligt, är en förutsättning för tjänsten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Erfarenhet krävs.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Fritidsförvaltningen - en aktiv förvaltning
Tycker du att det är viktigt med en meningsfull fritid? Vill du jobba med något som gör skillnad? I så fall välkommen att söka jobb hos oss på fritidsförvaltningen. Vår verksamhet omfattar stadens fritidsgårdar, drift av idrotts- och fritidsanläggningar, genomförande av små och stora evenemang och inte minst stöd och service till stadens föreningsliv. På fritidsförvaltningen jobbar vi alla tillsammans för att göra skillnad för Malmöborna och vår yttersta ambition är att alla Malmöbor ska ha möjlighet till en meningsfull fritid.

Ekonomiavdelningen fungerar som stöd till förvaltningen i frågor som rör planering, mål, uppföljning, prognoser och analyser. Avdelningen arbetar både långsiktigt och direkt stöttande gentemot ledning och verksamhet i förvaltningens planerings- och uppföljningsprocess. I ansvaret ingår budget och ekonomisk uppföljning som sker i samverkan med linjeorganisationen. Ekonomiavdelningen har även ansvar för intern kontroll samt att samordna fritidsnämndens arbete kring dokument- och ärendehantering.

Inom avdelningen arbetar man även långsiktigt strategiskt med utredning, undersökning och omvärldsanalys.

Till vår ekonomiavdelning söker vi nu en controller som kommer att ingå i ett team av kompetenta kollegor och vill vara med och driva förvaltningens ekonomiska processer framåt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2020-06-01 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så märker du kanske att du söker till denna tjänst på ett nytt sätt. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du vill återanvända en ansökan du gjort för en tidigare tjänst hos oss kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Vanja Gardovic
Telefon 0709- 49 01 70
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 7 apr 2020 (3 dagar kvar)