Controller sökes till förskoleförvaltningen

Controller sökes till förskoleförvaltningen

Arbetsuppgifter

Som controller hos oss arbetar du med budget, prognos och annan ekonomistyrning kopplat till barn och platser inom förskoleverksamheten. Du kommer arbeta i vårt elevadministrativa system med ersättningar till kommunala och fristående verksamheter. Du kommer ha ett nära samarbete med andra enheter, både inom och utanför förskoleförvaltningen. Du är även enhetens kontaktperson för ekonomirelaterade frågor mot fristående verksamhet och andra kommuner. Vidare agerar du bollplank och stöttar kollegor i frågor kopplade till barn och platser.

Vi erbjuder en utvecklande och stimulerande roll med stort eget ansvar där du förväntas driva utvecklingsfrågor inom ramen för uppdraget. I din roll som controller är samarbetet med kollegor, såväl på avdelningen som i resten av förvaltningen och staden, viktigt för att förbättra förvaltningens övergripande styrning, uppföljning och långsiktiga planering. Arbetsuppgifterna kan variera över tid men i första hand handlar utredningsarbetet om att säkerställa lika villkor mellan kommunala och fristående utförare och bidrag på rätt villkor. Det kan röra sig om att verka för en högre kompetens i ekonomiska frågor inom förvaltningen eller arbeta med processutveckling och omvärldsbevakning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi. Du har arbetslivserfarenhet av kvalificerat utredningsarbete. Har du kunskap om, och/eller erfarenhet av myndighetsutövning/handläggning inom offentlig förvaltning ser vi det som meriterande. Vi förutsätter att du har kunskaper inom Office-paketet, och en god digital kompetens. En god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift är ett krav. Har du vana av att skriva tjänsteutlåtanden och andra texter på ett stilistiskt och lättbegripligt sätt ser vi det som meriterande.

Vi vill att du är strukturerad i ditt arbete, är analytisk och förstår och ser helheten men samtidigt är detaljorienterad. Arbetet kräver att du kan arbeta självständigt men även i grupp och med övriga kollegor inom och utanför förvaltningen, vilket innebär att du har god samarbetsförmåga. Du vill aktivt arbeta med vidareutveckling och drivs av att kontinuerligt förbättra arbetsrutiner och metoder.

Om arbetsplatsen

Ekonomienheten ansvarar för förvaltningens ekonomistyrning. Enheten har stort fokus på budget, uppföljning och analys. Vi är också en stödfunktion åt verksamheten, förvaltningsledningen och nämndens politiker. Enheten arbetar dessutom med utredningar och analyser för att utveckla verksamheten i Malmö Stad. Du kommer att möta många härliga och engagerade kollegor som brinner för att förskoleverksamheten ska fortsätta att utvecklas på bästa sätt.

Förskoleförvaltningen är en av Malmös största förvaltningar. Vi har ca 5 000 medarbetare som varje dag möter 17 500 barn och deras vårdnadshavare på någon av våra 200 förskolor. Vi har en omsättning på 3 miljarder kronor. Som medarbetare hos oss blir du del av en organisation där många spännande initiativ och idéer tar fart.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast möjligt

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Azra Nielsen
Telefon 0729-732893
Område Malmö stad
Yrkesroll Juridik
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 7 mars 2021 (7 dagar kvar)