Controller med inriktning investeringsstyrning

Controller med inriktning investeringsstyrning

Arbetsuppgifter

Vi söker en drivande controller med fokus på investeringar till vår ekonomiavdelning. Malmö stad är inne i ett spännande utvecklingsskede där befolkningen ökar och behov förändras vilket påverkar stadens behov av lokaler. Serviceförvaltningen erbjuder genom sin bredd i verksamheten en unik arbetsplats där du ges möjlighet att vara med och påverka och bidra.

Du kommer att vara ett konsultativt och strategiskt stöd till verksamheten i frågor som rör analyser, planering, budget, uppföljning och prognos avseende främst investeringar. Du ansvarar för framtagande av olika slags ekonomiska rapporter ur ett såväl planerande som uppföljande perspektiv. Som controller hos oss arbetar du också med omvärldsbevakning, utvecklingsfrågor och olika typer av utredningar. I rollen ingår att arbeta med effektivisering samt kvalitetssäkring av redovisning, ekonomi- och verksamhetsstyrning med inriktning mot investeringar. Du blir en viktig resurs för ledningen såväl som för verksamheten i vår organisation.

Staden och förvaltningen har stort fokus framåt och arbetar aktivt med att digitalisera ekonomiprocesserna. Som controller förväntas du att initiera och vara delaktig i detta arbete. Du är även en resurs i Malmö stads arbete med utveckling av arbetsprocesserna för investeringsstyrning i kommunen. I takt med att du lär känna vår organisation kommer du även att arbeta med att kartlägga riskområden och identifiera förbättringsåtgärder med fokus på ekonomi. I rollen kan även andra arbetsuppgifter inom ekonomiområdet förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen med ekonomisk inriktning motsvarande 180 hp eller motsvarande akademisk examen. Du har minst 3 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat i en större organisation, gärna med styrning och ledning i offentlig sektor. Har du dessutom arbetat med projektredovisning med inriktning investering i större projekt ser vi det som positivt.

Tjänsten kräver att du kan arbeta självständigt och att du är strukturerad i ditt arbetssätt. För att nå framgång ser vi att du behöver ha förmågan att snabbt se helheten och strukturer i organisationen. Det är av stor vikt att du är kommunikativ samt har god samarbetsförmåga. Att tala inför grupper är något som du tycker är roligt och du når fram till dina åhörare. Du agerar utifrån tillit, förtroende och transparens för att skapa förståelse för vad som behöver prioriteras och förnyas. Du har också modet att utmana och ta diskussioner. Du arbetar mål- och resultatinriktat och uppskattar utmaningen med att analysera och bryta ner komplicerade frågor. Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift är en förutsättning. Du har goda IT-kunskaper särskilt inom Office 365. Har du dessutom arbetat i Raindance och/eller QlickSense är det meriterande.

Om arbetsplatsen

Serviceförvaltningens ekonomiavdelning är en grupp på ca 20 personer med controllers, ekonomer och assistenter som tillsammans arbetar för att stödja våra avdelningar i arbetet med förvaltningens ekonomi och att utveckla våra arbetssätt. Vi är en grupp som kännetecknas av god stämning och kollegialitet där vi stöttar varandra med fokus på uppdraget. Förvaltningen omsätter ca 3,7 miljarder och har en investeringsbudget på ca 1,6 miljarder. Antalet anställda i förvaltningen är ca 1 800 personer.

Serviceförvaltningen är uppdelad i fem avdelningar och erbjuder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat. Tillsammans är vi en smart servicepartner till staden.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast möjligt efter överenskommelse.

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Åsa Olofsson Olsson
Telefon 0733-357530
Område Malmö stad
Yrkesroll Juridik
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 27 juni 2021 (5 dagar kvar)