Bygglovshandläggare

Bygglovshandläggare

Stadsbyggnadskontorets stadsarkitektavdelning söker en Bygglovshandläggare för en tidsbegränsad anställning på ca 1 år.

Trivs du med ett självständigt arbete och tycker om att driva projekt, har en naturlig förmåga att fokusera, kommunicera och analysera då kan denna tjänst vara mycket intressant för dig.

Arbetsuppgifter

Som bygglovshandläggare kommer du att självständigt och i samverkan med dina kollegor digitalt handlägga olika typer av byggärenden i enlighet med gällande lagar och praxis. Du handlägger många olika ärendetyper, allt från små förändringar i den befintliga miljön till komplexa bostads- och verksamhetsprojekt.

I handläggningen beviljas bygglov dels på delegation och dels genom föredragande i stadsbyggnadsnämnden. Din vardag består även av kundbesök och telefonservice, att göra utredningar vid behov samt att delta i löpande stadsbyggnadsuppgifter. Du samarbetar med kollegor på våra olika avdelningar och med andra förvaltningar inom Malmö stad, samt är med och bidrar till avdelningens utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som självständigt planerar och driver ditt arbete. Ditt uppdrag är att hjälpa såväl Malmöbor som aktörer i byggnadsbranschen med rådgivning genom hela bygglovsprocessen och du behöver därför ha förmågan att förmedla kunskaper och bedömningar på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Du är lösningsfokuserad och förstår och respekterar ditt eget och andras uppdrag i samhällsbyggnadsprocessen.

För tjänsten krävs att du har högskoleutbildning inom samhällsbyggnad, arkitektur, yrkeshögskoleutbildning som bygglovshandläggare eller likvärdig utbildning som arbetsgivaren anser relevant. Du har tidigare arbetslivserfarenhet samt god kännedom om plan- och bygglagstiftningen. En fördel är om du har arbetat med bygglovshandläggning i kommunal verksamhet och/eller om du arbetat i ByggR.

Eftersom att du i din vardag kommunicerar med många olika målgrupper måste du ha mycket goda kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift och andra språk är meriterande. Bygglovshandläggningen är en digital process vilket ställer krav på att du arbetar obehindrat i digitala miljöer.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Stadsarkitektavdelningen är en av stadsbyggnadskontorets fem avdelningar och består av tre bygglovenheter samt en administrativ enhet. Stadsarkitektavdelningen är en dynamisk och kreativ avdelning som handlägger bygglov, teknisk anmälan och tillsyn enligt plan- och bygglagen. Avdelningens fokus ligger på att utveckla Malmös stadsbyggande ur ett hållbart och attraktivt perspektiv, och att bevara ett bra och nära samarbete med såväl uppdragsgivare som sökande.

Stadsbyggnadskontoret är en myndighet för plan-, bygg- och lantmäterifrågor. Förvaltningen arbetar med översiktlig planering, detaljplanering, fastighetsbildning, bygglov, mätning och kartläggning. Stadsbyggnadskontoret arbetar för Malmöborna, byggmarknadens olika aktörer och övriga verksamma i Malmö. Tillsammans med andra förvaltningar skapar våra 230 medarbetare förutsättningar för en stad som är hållbar och attraktiv att bo och verka i. Hos oss får du alla förmåner av trygghet och flexibilitet man kan förvänta sig av en offentlig arbetsgivare. Den allra största förmånen, som vi ser det, är att tillsammans med professionella kollegor få göra skillnad på riktigt för Malmö och Malmöborna.

Information om tjänsten

Anställningsform:Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: snarast

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Åsa Rönngard
Telefon 040-342439
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 27 feb 2021 (2 dagar kvar)