Budgetekonom

Budgetekonom

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en budgetekonom som ska ansvara för arbetet med budget, uppföljning och sammanställningar av prognos inom sitt ansvarsområde. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att kvalitetssäkra det ekonomiska resultatet och analysera och följa upp verksamhetens ekonomi utifrån relevanta nyckeltal. Du har ett nära samarbete med controllern inom ditt verksamhetsområde och ni rapporterar till avdelningschef för den verksamhet ni är knutna till. Med din kunskap medverkar du aktivt i utveckling och förbättring av verksamheten samt att du bidrar till en god kostnadsmedvetenhet och att effektiva ekonomirutiner och processer följs och utvecklas.

I ditt arbete som budgetekonom använder du data från ekonomisystemet men minst lika viktigt är kunskap om andra datakällor såsom personalsystem, verksamhetssystem eller uppgifter som redovisas på annat sätt. Analysen av dessa uppgifter kräver god kunskap om verksamheten och vad som är på gång inom förvaltningen eller inom Malmö stad. Som en del i Malmö stads ekonomiorganisation har du tillgång till ett stort kontaktnät för erfarenhetsutbyte

En viktig del av arbetsuppgifterna är förmågan att förmedla uppgifterna inom organisationen och bidra till att analyserna eller föreslagna åtgärder leder till förändring och utveckling. Detta görs genom att vara diskussionspartner till chefer och andra medarbetare inom det aktuella ansvarsområdet. Yrkesrollen kräver därför god pedagogisk förmåga.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarande samt med minst ett par års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete inom budget och uppföljning, gärna i en större organisation.

Du behöver vara kommunikativ och ha en god samarbetsförmåga, vara intresserad både av att lära och lära ut samt van att arbeta i team. Du är analytisk och lösningsfokuserad och har en förmåga att värdera frågor ur ett helhetsperspektiv. Vidare är du mån om att leverera kvalitet och arbetar på ett systematiskt, metodiskt och pålitligt sätt.

Vi förutsätter att du behärskar svenska, både i tal och skrift, samt har goda kunskaper i Officepaketet. Det är ett plus om du har erfarenhet från arbete med stora ekonomisystem, Raindance eller andra IT-system/verksamhetssystem så som Qlikview/QlikSense.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-04-01

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Lejla Kazic
Telefon 073-157 69 36
Område Malmö stad
Yrkesroll Juridik
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 2 mars 2021 (3 dagar kvar)