Biträdande rektor till grsär Örtagårdsskolan

Biträdande rektor till grsär Örtagårdsskolan

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor kommer du att ingå i skolans ledningsgrupp där vi tillsammans driver och arbetar med övergripande verksamhetsfrågor. På delegation av rektor innebär uppdraget att ha verksamhetsansvar med elev- och personalansvar för skolans grundsärskola samt grundsärskolans fritidshem och LSS-verksamhet. I grundsärskolan går 47 elever som både läser ämnen och ämnesområden. Du kommer att vara närmaste chef till speciallärare, specialpedagog och elevassistenter. En viktig del av tjänsten är att ha nära kontakt med elevernas vårdnadshavare samt med externa aktörer så som habilitering. Grundsärskolans fokusområde är just nu språkutveckling och kommunikation.

Som pedagogisk ledare är du med och driver skolans värdegrund och uppsatta mål. Du leder resultat- och kvalitetsarbetet i dialog med dina medarbetare. Samtidigt som du är pedagogernas stöd är du deras utmanare när det gäller att utveckla undervisningens kvalitet i relation till elevernas resultat och progression.

Som biträdande rektor är du underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar. Resultatuppföljningar och utvecklingsarbete utgör en stor och viktig del av arbetsuppgifterna och du förväntas aktivt driva utveckling inom områdena pedagogik, arbetsmiljö och systematiskt kvalitetsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad specialpedagog och har erfarenhet av arbete som specialpedagog. För att bli aktuell för tjänsten krävs minst tre års erfarenhet av pedagogiskt arbete i grundsärskola och kunskap om digitala lärverktyg. Du har ledarerfarenhet, gärna som biträdande rektor eller annat chefs-/ledaruppdrag i skola. Vi ser gärna att du har kunskap om AKK (alternativ och kompletterande kommunikation), skolutveckling och projektledning.

Du skapar goda relationer med medarbetare, kollegor, elever och vårdnadshavare på skolan. I ditt arbete trivs du med att arbete i nära samarbete med skolans ledningsgrupp. Du har förmågan att få med dig andra, är tydlig i ditt ledarskap och vågar fatta svåra beslut. Som person bidrar du gärna med nya idéer och perspektiv för att utveckla verksamheten vidare. Dessutom trivs du i en föränderlig miljö och hanterar utmanande situationer väl.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Inbäddat i grönska och närheten till Rosengårds IP och Rosengårdsbiblioteket ligger Örtagårdsskolan. Vi är en F-7-grundskola samt 1-9 grundsärskola i stadsdelen Rosengård i Malmö. Vår skola har cirka 460 elever som omfattar förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem och LSS-hemvist.

Vi vill att varje elev ska nå sin fulla potential och för att öka måluppfyllelse arbetar vi riktat med bl.a. NTA (natur, teknik för alla) och skapande skola. Språkutveckling genomsyrar vår undervisning och förra läsåret började vi i liten skala att integrera detta med filminspelningar och drama. Vi vill att alla våra elever ska ta del av detta och har därför utökat verksamheten med ny bildsal, filmstudio samt anställt IT-pedagog på 100%. Skolans inriktning är kultur och media och därför ser vi att du ser det som ett verktyg i din verksamhet.

Nu söker vi en biträdande rektor med ansvar för Örtagårdsskolans grundsärskola. Du kommer att arbeta i nära samarbete med skolans ledningsgrupp och ha en viktig roll i utvecklingen av skolans grundsärskola.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att de ska var enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Eva-Marie Schultz
Telefon 0768-530827
Område Malmö stad
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 23 feb 2020 (6 dagar kvar)