Biträdande rektor till Sundsbroskolan

Biträdande rektor till Sundsbroskolan

Arbetsuppgifter

Nu söker Sundsbroskolan dig som vill ta dig an uppdraget som biträdande rektor!

Här ingår du i ett ledningsteam som består av ytterligare två biträdande rektorer, administrativ chef och rektor. Vi samarbetar tätt tillsammans för att skapa varje elevs bästa skola.

I ditt uppdrag ansvarar du bland annat för det pedagogiska utvecklingsarbetet på fritidshemmet samt förskoleklassen med ett personalansvar för cirka trettio medarbetare. Här arbetar vi aktivt tillsammans med medarbetarna för att uppnå lusten att lära hos våra elever.

På Sundsbro får du möjlighet att leda i en skola med hög måluppfyllelse och med lokaler som är väl anpassade för de olika ändamålen.

Som biträdande rektor är du underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar.

Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Ditt ledarskap ska präglas av öppenhet och av en stark vilja att skapa goda relationer i organisationen och gentemot våra samarbetspartners. Du ska vara drivande i att skapa en kreativ och trygg arbetsmiljö för våra elever och medarbetare. Du är ambassadör och verkar för att Malmös samtliga grundskolor är attraktiva för elever, vårdnadshavare och personal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som med hjärta, värme och tydlighet leder medarbetare och elever mot ökad måluppfyllelse!

Du har en pedagogisk examen och erfarenhet från någon form av ledarroll i skolan. Har du tidigare arbetat som biträdande rektor är det meriterande, likaså om du genomfört någon form av ledarutbildning eller rektorsprogrammet. Har du tidigare arbetat med schemaläggning för fritids är det ett plus.

För att trivas och leverera i ditt uppdrag behöver du vara flexibel och få energi av att samarbeta. Du är trygg, både i dig själv och i rollen och arbetar strukturerat mot uppsatta mål för att uppnå resultat. Det är naturligt för dig att vara en operativ ledare som arbetar nära dina medarbetare i deras vardag

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Sundsbroskolan ligger i Bunkeflostrand och är en F-6 skola med cirka 800 elever som brukar beskrivas som ”skolan mitt i byn”. Här har vi fokus på att skapa en god lärmiljö för både barn och vuxna. Vi har god behörighet hos vår personal och våra elever har hög måluppfyllelse. Vi arbetar språkutvecklande och använder oss av bland annat kollega-handledning och kollegialt lärande. Tillsammans arbetar vi för att skapa rutiner och en stimulerande skolkultur. Vår fina skolbyggnad ger oss bra förutsättningar för undervisningen.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Tomislav Vivlund
Telefon 0768698117
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Utbildning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 29 nov 2020 (2 dagar kvar)