Biträdande rektor till Lindängeskolan

Biträdande rektor till Lindängeskolan

Arbetsuppgifter

Vi skapar nytt! Det är nu det händer! Vill du vara med och påverka? Varmt välkommen till Lindängeskolan, en resursstark och värdestyrd grundskola.

Till Lindängeskolan söker vi nu en biträdande rektor som vill vara med och planera, organisera och vidareutveckla skolan. Du kommer att ingå i skolans ledningsgrupp, som förutom dig består av rektor, fyra biträdande rektorer och en administrativ chef. Som biträdande rektor är du underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får. I dina arbetsuppgifter ingår personalansvar, utvecklingsansvar, uppföljnings- och samverkansansvar för åk F-3 och fritidshemmet samt gemensamt ansvar för systematiskt kvalitetsarbete och arbetsmiljö på skolan.

Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Du leder resultat- och kvalitetsarbetet i dialog med dina medarbetare. Som pedagogisk ledare är du med och driver skolans värdegrund och uppsatta mål. Samtidigt som du är pedagogernas stöd är du deras utmanare när det gäller att utveckla undervisningens kvalitet i relation till elevernas resultat och progression.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk utbildning om minst 180 hp och chefserfarenhet, gärna från skola. Du har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete. Vi ser gärna att du har gått rektorsprogrammet. Vi söker en kvalitetsinriktad skolledare som, liksom vi, brinner för att göra positiv skillnad för alla elever. Du är en person som från djupet av ditt hjärta brinner för att ge barn och ungdomar de bästa förutsättningar för att lyckas.

I ditt arbete är du lugn och trygg. Du anpassar dig snabbt till nya förutsättningar och har goda relationer med medarbetare, vårdnadshavare och elever på skolan. Du är en ledare som vid behov gärna rycker in operativt i verksamheten.

Om arbetsplatsen

Lindängeskolan är en F-9 skola med tillhörande fritidshem, belägen i södra Malmö med närhet till grönområden och fin natur. På skolan går idag cirka 670 elever, varav cirka 75 elever är mottagna i grundsärskolan. Vi arbetar för varje elevs bästa skola där alla elever inhämtar och utvecklar kunskaper och värden. Det är viktigt att stödja den enskilde eleven så att hon eller han utvecklas så långt som möjligt.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Charlotte Rosdahl-Larsson
Telefon 0708-62 13 64
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 29 nov 2020 (6 dagar kvar)