Biträdande rektor till Klagshamnsskolan

Biträdande rektor till Klagshamnsskolan

Arbetsuppgifter

Är du en glad och positiv person som önskar att arbeta som biträdande rektor hos oss på Klagshamnsskolan har du chansen nu!

Som biträdande rektor på Klagshamnsskolan blir du en mycket viktig medarbetare på skolan. Du kommer att ingå i vår ledningsgrupp tillsammans med rektor, ytterligare två biträdande rektorer och en adminstrativ chef med olika ansvar på skolan. Vi är en ledningsgrupp som är lösningsfokuserade och har höga krav på oss själva, varandra och på våra medarbetare. Vi byter ut två av medlemmarna i ledningsgruppen inför hösten så vi har ett spännande arbete med att fortsätta skapa en bra och framgångsrik organisation tillsammans med varandra och med våra medarbetare.

Du kommer ha ansvar för att leda och samordna arbetet i ett av våra arbetslag på skolan. Detta innebär ett pedagogiskt utvecklingsansvar i skola och på fritidshemmet men även ansvar för medarbetare i skola och på fritidshemmet. Vi samarbetar i ledningsgruppen för att få en enhetlig skola som siktar mot samma mål och som arbetar på lämpligast sätt för att nå dem.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning minst motsvarande fil kand 180 hp, med inriktning mot undervisning och pedagogiskt arbete, gärna med en specialpedagogisk eller speciallärarutbildning som påbyggnad. Vi vill också att du ska ha arbetslivserfarenhet av pedagogiskt arbete i skola, av pedagogiskt ledarskap och erfarenhet av att arbeta med elevhälsa och ha ingått i ett elevhälsoteam. Har du gått någon form av ledarutbildning, tidigare arbetat som skolledare och/eller lett ett elevhälsoteam är det meriterande. Du har dock redan erfarenhet av att leda stora eller små grupper i utvecklingsarbete.

Vi förväntar oss att du är en kommunikativ person som kan kommunicera tydligt i tal och skrift på svenska, engelska och gärna något annat språk. Du är en lugn och förtroendeingivande person som är inspirerande och har lätt för att få med dig dina medarbetare i utvecklingsarbete. Du är en beslutsam person som är självständig och handlingskraftig. Du är effektiv, strukturerad och systematisk i ditt dagliga arbete samtidigt som du är stresstålig och kan hålla i och hålla ut när det behövs. Vidare har du förmåga att analysera och reflektera över verksamhetens mål och resultat samt vågar ställa de svåra frågorna i syfte att utveckla och säkerhetsställa kvaliteten i verksamheten.

Passar du för rollen? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Klagshamnsskolan är en skola som är belägen i Klagshamn strax söder om Malmö. Vi har naturen inpå knuten med sjö, skog, strand och hav på nära avstånd.

På Klagshamnsskolan går cirka 800 elever från förskoleklass till åk 9 och nästan 90 personer arbetar här hos oss. Skolan är uppdelad på två skolbyggnader; Klagshamnsbyggnaden där vi i år har årskurserna F och 1 samt Strandbyggnaden där vi i år har årskurserna 2-9.

Skolan präglas av ett positivt klimat mellan kollegor och mellan elever och vuxna på skolan. Vi samarbetar alla för att skapa en skola där alla känner sig sedda och bekräftade. All vår verksamhet vilar på vetenskaplig grund. Om du arbetar hos oss får du möjlighet att vara med och påverka, utvecklas och utmanas i ett kollegium med en bredd av erfarenheter och kompetenser. Du kommer bli en värdefull del i vår skolas utvecklingsarbete.

Klaagshamnsskolans vision präglas av våra ledord, kunskap, glädje, trygghet och självständigt tänkande!

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 80 skolor, 6200 medarbetare och 33 900 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans- varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareantällning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Christin Stigborg
Telefon 070-8282491
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 15 apr 2021 (1 dag kvar)