Biträdande förskolechef sökes till Svansjöns förskola

Biträdande förskolechef sökes till Svansjöns förskola

Om arbetsplatsen

Vill du leda arbetet med att skapa en rolig, trygg och lärorik förskola? Har du känsla för struktur och planering? Då kan det här jobbet vara något för dig.

Vi har nu behov av en biträdande förskolechef till vårt förskoleområde som ligger i västra Malmö men tillhör utbildningsområde Innerstaden. Vårt område innefattar Hålsjöns förskola, Svansjöns förskola och du kommer ingå i ett ledningsteam som ska bestå av en rektor, två biträdande förskolechefer, en sektionschef med ansvar för bemanningsteam Innerstaden och två förste förskollärare.

Vi söker en biträdande förskolechef med ansvar för Svansjöns förskola med plats för ca 160 barn som är fördelade på 9 avdelningar varav en avdelning har uteprofil. Förskolan är belägen vid Bellevuegården och är byggd 2016. På förskolan arbetar ca 30 medarbetare och som biträdande förskolechef har du ett ansvar för alla medarbetare inklusive köket.

Vad erbjuder vi dig?
 • Du får ingå i ett ledningsteam som samarbetar kring uppdragets alla delar och tar tillvara på varandras styrkor och kompetenser.
 • Du erbjuds också stöd av administrativt team, pedagogiskt utvecklingsteam, psykolog och specialpedagogteam. Du ingår i ett välfungerande nätverk för alla biträdande förskolechefer i hela utbildningsområde Innerstaden.
 • Du får en chef med många års erfarenhet som har tillit till sina medarbetare och ger dem förtroende att utföra sina arbetsuppgifter på bästa sätt. En chef som finns nära sina verksamheter och skapar goda förutsättningar för sina medarbetare att lyckas.
 • Du får möjlighet att göra skillnad på riktigt och vi söker efter dig som värnar om goda relationer och har en tro på både medarbetares och barns inneboende förmågor och kompetenser.
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet. Målet är att utveckla en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad.

Arbetsuppgifter

Dina viktigaste arbetsuppgifter är:
 • Medarbetaransvar
 • Resursplanering och bemanningsplanering
 • Arbetsmiljöfrågor
 • Medverka vid rekrytering av medarbetare
 • Medverka vid rehabilitering av medarbetare
Medarbetaransvaret innebär att du ger stöd till medarbetarna genom prioriteringar och coaching. Du leder och samordnar bemanningen. Genom en god resursplanering och ett närvarande ledarskap lägger du grunden till en stabil verksamhet. Du bistår rektorn med planering, utveckling och uppföljning av förskolornas verksamhet.

Kvalifikationer
 • Pedagogisk utbildning på högskolenivå och/eller erfarenhet från förskoleverksamhet alternativt annan pedagogisk verksamhet
 • Väl förtrogen med förskolans läroplan och övriga styrdokument.
 • Erfarenhet av att leda och coacha medarbetare.
 • Erfarenhet från bemanningsplanering och schemaläggningsarbete.
 • Goda kunskaper i svenska språket och förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • Goda digitala kunskaper samt förmågan att snabbt sätta dig in i nya IT system.
Vi söker dig som är tydlig, coachande och drivande i ditt ledarskap. Du behöver ha förmåga att skapa tillitsfulla relationer och att kunna se helheten inom din verksamhet.

Ta chansen att bli en del av ett sammansvetsat ledningsteam som är drivande, engagerade och alltid har nära till skratt!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: I maj eller enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Anna Lundström
Telefon 0708-852557
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 1 mars 2020 (6 dagar kvar)