Biståndshandläggare - Malmös äldre behöver dig NU!

Biståndshandläggare - Malmös äldre behöver dig NU!

Vill du vara med och göra skillnad?

Vi söker just nu biståndshandläggare till våra verksamheter i Hälsa-, Vård- och Omsorgsförvaltningen. Vi sitter i ljusa och nyrenoverade lokaler i centrala Malmö, på Storgatan, med närhet till allt vad staden har att erbjuda. Vi erbjuder en fin arbetsgemenskap och ett utvecklande yrke med en mångfald av möten. Vi erbjuder även individuell introduktion med mentorskap. Dessutom får du som jobbar hos oss vardagsmotion då vi tar oss från möte till möte på cykel.

Låter detta som något för dig? Vänta inte, sök idag! Välkommen!

Arbetsuppgifter

Som biståndshandläggare arbetar du med myndighetsutövning inom Socialtjänstlagen (SoL). Detta innebär att utreda behov, fatta beslut och följa upp insatser. Det dagliga arbetet innefattar dokumentation, individuella möten, vårdplaneringar och samverkan med övrig personal, anhöriga och andra externa myndigheter.

Nedan kan du läsa mer om våra olika verksamheter!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom. Du har tidigare arbetat med handläggning inom myndighetsövning och har goda kunskaper inom gällande lagstiftning. Har du tidigare erfarenhet av verksamhetssystemet Procapita och IBIC så är det en fördel. Har du dessutom arbetat ute i någon av våra verksamheter som vårdbiträde eller undersköterska så är även detta en fördel.

Som person är du tydlig, strukturerad och har en positiv inställning. Du är trygg i dig själv och har ett serviceinriktat förhållningssätt. På grund av de många kontaktytorna du har, är det viktigt att du har mycket god svenska i både tal och skrift. Vi tar oss fram på cyklar, därför är det bra om du kan cykla.

Om arbetsplatsen

SVU/Korttid - Inom enheten ansvarar du tillsammans med dina kollegor för myndighetsbeslut enligt Socialtjänstlagen vid utskrivning från slutenvården samt uppföljning av korttidsbeslut. Enheten är tvärprofessionell och består av biståndshandläggare, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, sjuksköterskor och assistenter. Du utreder, beslutar och följer upp det individuella ärendet för brukaren. Du har tillgång till ärendehandledningen genom vår förste biståndshandläggare som finns på plats för att bistå och vägleda i ärendehandläggning. I dina arbetsuppgifter ingår även att tillsammans med kollegor jobba med ständiga förbättringar för att kvalitetsutveckla verksamheten.

Ordinärt boende - Inom enheten ansvarar du för handläggning av ärenden enligt gällande lagstiftning. Enheten omfattar ca 55 biståndshandläggare som arbetar datumindelat Du utreder, beslutar och följer upp det individuella ärendet för brukare som bor i ordinärt boende. Du har tillgång till ärendehandledningen genom vår utvecklingssekreterare som finns på plats för att bistå och vägleda i ärendehandläggning. Varje morgon inleds med ett gemensamt möte där alla biståndshandläggare träffar sin närmaste chef. I dina arbetsuppgifter ingår även att tillsammans med kollegor jobba med ständiga förbättringar för att kvalitetsutveckla verksamheten.

Särskilt boende - Inom enheten administration, boende och utveckling ansvarar du som biståndshandläggare för att anvisa särskilt boende till brukare som fått ett gynnande beslut samt att följa upp bistånd på särskilt boende. Du tar emot, utreder och fattar beslut om ansökningar om särskilt boende från andra kommuner. Varje morgon inleds med ett gemensamt möte där alla biståndshandläggare träffar sin närmaste chef och du har tillgång till löpande ärendehandledning både individuellt och i grupp.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Visstid
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 10
Tillträde: Maj 2020

Tjänsterna är vikariat tom Augusti 2020 med möjlighet till förlängning.

Vi kommer att hålla intervjuer löpande så vänta inte med din ansökan. Sök nu!

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så märker du kanske att du söker till denna tjänst på ett nytt sätt. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du vill återanvända en ansökan du gjort för en tidigare tjänst hos oss kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Samira Waychester
Telefon 0738-620931
Område Malmö stad
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 7 juni 2020 (4 dagar kvar)