Barnskötare sökes till förskolor i Oxie

Barnskötare sökes till förskolor i Oxie

Om arbetsplatsen

Vi söker efter utbildade barnskötare för vikariat med omgående tillträde. Förskoleområdet där vikariaten är aktuella, består av fem förskolor. Förskolorna är ganska snarlika i antalet avdelningar och antal barn, men sammansättning av barngrupperna ser lite olika ut. Några barngrupper är åldersintegrerade, andra inte.

Samtliga förskolor i förskoleområdet har ett gemensamt tema, ”Barns röster”, med betoning på att utbildningen utgår från barnens nyfikenhet och intresse som grund för det projekterande arbetssättet.

Förskolorna är belägna i Oxie med närhet till rekreationsområde, bibliotek och olika temalekplatser. Vi har ett digitalt närvarosystem där man registrerar barnens närvaro. Varje förskola arbetsleds av två nära ledare som bjuder in till delaktighet och som ser tydlighet, struktur, vägledning, glädje och skratt som framgångsfaktorer i förskolans arbete för en god arbetsmiljö.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Som barnskötare arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Tillsammans med resten av arbetslaget utformar du den pedagogiska verksamheten. Du arbetar för att erbjuda en trygg omsorg och stimulera barnens utveckling och lärande. Alla barnskötare i Malmö stad har schemalagd tid (2 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Förskoleområdet söker efter utbildade barnskötare med engagemang och genuin nyfikenhet på vad barnen har att säga, tänka och tycka och som ser det som en naturlig utgångspunkt i utformandet av utbildningen. Din förmåga att kommunicera med kollegor och vårdnadshavare är mycket god. Du tar egna initiativ och bjuder in barnen till skratt och lekfullhet i den dagliga verksamheten.

Som vikarierande barnskötare behöver du vara en god samarbetspartner med god flexibilitet då du kommer att vistas på samtliga förskolor i vårt område. Vi ser det som en självklarhet att man som anställd närvarar i leken och tillsammans med barnen belyser lekens betydelse och ger sig ut på gemensamma magiska äventyr. Du kommer vara en del av vår förstärkta bemanning, som är avsedd att stödja vid fortbildningsdagar, kompetensutveckling, kollegiala forum och vid hög frånvaro.

Nära ledare, i form av biträdande rektor och förste förskollärare, finns tillgängliga som stöd i utformandet av utbildningen samt gällande att vidareutveckla undervisningen och skapa goda miljöer, både för barn och vuxna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Du bör vara insatt i förskolans styrdokument och ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och en positiv anda. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor.

Vi söker efter dig som har erfarenhet av att ta vara på barnens nyfikenhet och kunskapstörstande samt har intresse av att använda digitala verktyg som redskap för att väcka förundran hos barnen. Som medarbetare förväntas du vara uppdragsorienterad, ansvarstagande, målmedveten, engagerad och mån om att utveckla professionella relationer tillsammans med kollegor och vårdnadshavare. Du har ett lustfyllt arbetssätt och diskuterar gärna med dina kollegor, hur ni tillsammans strävar efter högre måluppfyllelse och hittar nya spännande vägar att prova tillsammans med barnen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 4
Tillträde: Snarast möjligt

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Linda Berg
Telefon 0734-323070
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)