Barnskötare sökes till Pilängens förskola och Björkängens uteförskola

Barnskötare sökes till Pilängens förskola och Björkängens uteförskola

Om arbetsplatsen

Pilängens förskola och Björkängens uteförskola ligger på Elinelundsområdet i Limhamn. Förskolorna ligger i ett vackert naturområde med närhet till Mossängens och Elinelunds kolonier. Dessa omgivningar skapar stora möjligheter till att arbeta nära naturen. På Elinelundsområdets förskolor som omfattar ca 300 barn, vill vi tillvarata det våra föränderliga omgivningar erbjuder och skapa en god lärmiljö. I förskoleområdet där Björkängens uteförskola, Pilängens förskola, Nattfjärilens OB-förskola och Mossängens förskola ingår har som mål att ha ett nära samarbete för att tillvara de fördelar och all den kompetens som förskoleområdet kan erbjuda. Våra förskolor erbjuder ett nära ledarskap med biträdande förskolechef och förste förskollärare vilka ingår i ledningsgruppen tillsammans med ansvarig rektor. Området omfattar även OB-förskolan Nattfjärilen, där man bedriver pedagogisk verksamhet men även extra omsorg med komplement till hemmet utanför ordinarie öppettider.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på www.malmo.se/förskolekarriär.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Som barnskötare arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Tillsammans med resten av arbetslaget utformar du den pedagogiska verksamheten. Du arbetar för att erbjuda en trygg omsorg och stimulera barnens utveckling och lärande. Alla barnskötare i Malmö stad har schemalagd tid (2 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Som barnskötare arbetar du/ni utifrån gällande styrdokument. För dig som är positiv, nyfiken, flexibel och har ett tydligt barnfokus finns det stora förutsättningar att tillsammans med engagerad och kunnig personal vara med och utveckla arbetet vidare på förskolan. Vi arbetar projekterande där barnens nyfikenhet och ett utforskande arbetssätt inbjuder till ett skapande, experimenterande och stimulerande lärande. Pedagogisk dokumentation är ett naturligt arbetsredskap för att synliggöra, utveckla och kvalitetssäkra barns lärprocesser. Utveckla såväl enskilt som tillsammans i arbetslaget. Hos oss på Elinelundsområdet står leken, glädjen och nyfikenheten i centrum för verksamheten såväl både utom- och inomhus. En del av områdets förskolor arbetat med utveckling av utomhuspedagogik utifrån bl.a. matematik, naturvetenskap och teknik. Målet är att erfarenheterna ska korsbefrukta varandra inom området.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Du bör vara insatt i förskolans styrdokument och ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och en positiv anda. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor.

Vi söker dig som är engagerade, positiva, ser möjligheter och är ansvarstagande. Du har en stor arbetsglädje, jobbar för ett gott samarbetsklimat där man hjälper varandra när det behövs. På ett professionellt sätt ska du tillsammans med kollegorna lägga grunden för barnens lustfyllda utveckling i en lärandemiljö. Du ska tillsammans med barnen arbeta medforskande och utforskande för att ge barnen en möjlighet att prova sina tankar och erfarenheter. Du skapar en delaktighet i lärandet. Vidare ser vi gärna att du har en god samarbetsförmåga och har ett stort intresse och erfarenhet av pedagogisk utveckling och tycker att det är kul att arbeta i förskolan. Du har ett professionellt förhållningssätt gentemot barn, föräldrar och kollegor. Din roll som barnskötare och förebild är betydelsefull. Sök till oss om du vill vara med och driva utvecklingsarbete och göra förskolan till barnets bästa förskola!!

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 3
Tillträde: omgående

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Christina Nilsson
Telefon 0729-640363
Område Malmö stad
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 8 mars 2020 (17 dagar kvar)