Barnskötare sökes till Djupadals förskola och Knäbäcks förskola

Barnskötare sökes till Djupadals förskola och Knäbäcks förskola

Om arbetsplatsen

Vi söker två barnskötare, en till Djupadals förskola och en till Knäbäcks förskola.

Vi vänder oss till dig som vill vara med och skapa barnens bästa förskola och som genom ditt förhållningssätt bidrar till att skapa förtroende och trygghet, vilket blir grunden att bygga utbildningen på.

Hos oss får du en engagerad och närvarande ledningsgrupp som består av en rektor, tre biträdande rektorer och tre förste förskollärare. Våra förste förskollärare finns nära den dagliga verksamheten som stöd för att utveckla det pedagogiska arbetet, i reflektioner och utformning av såväl tematiskt arbetssätt som övrig verksamhet. I det systematiska kvalitetsarbetet är förste förskollärare ditt bollplank för fortsatt utveckling.

Vi jobbar utifrån 2 gemensamma utvecklingsområden som detta läsår är ”Projekterande och utforskande arbetssätt” samt ”Digitalt meningsskapande i förskolan”. Genom dessa två fokusinriktningar kommer vi att få syn på såväl barnens som våra egna styrkor. Barnens tankar, intressen och förkunskaper kommer att vara vägvisande i vår utbildnings utformande. Under detta verksamhetsår arbetar vi efter ögonblicksforskning som metod under ledning av Elizabeth Florez, genus och utvecklingspedagog i Pedagog Malmö (PI). I vårt systematiska kvalitetsarbete arbetar vi med Slingan.

Djupadal är en förskola med fyra avdelningar som ligger i ett lummigt grönområde med goda kommunikationsmöjligheter. Förskolan har en stor gård som används som en pedagogisk arena. På förskolan finns två avdelningar för yngre barn i åldrarna 1-3 och två avdelningar för äldre barn i åldrarna 3-5 år.

Knäbäck är en förskola med tre avdelningar som ligger i ett lummigt grönområde med goda kommunikationsmöjligheter. Förskolan har en stor gård som används som en pedagogisk arena. På förskolan finns en avdelning för yngre barn i åldrarna 1-3 och två avdelningar för äldre barn i åldrarna 3-5 år. På en av avdelningarna för de äldre barnen finns några barn med diagnostiserad språkstörning och arbetslagen får för dessa barn löpande handledning av specialpedagog. Förskolan arbetar medvetet språkutvecklande.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Som barnskötare arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Tillsammans med resten av arbetslaget utformar du den pedagogiska verksamheten. Du arbetar för att erbjuda en trygg omsorg och stimulera barnens utveckling och lärande. Alla barnskötare i Malmö stad har schemalagd tid (2 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Vi ser professionsutveckling och kollegialt lärande som vår största drivkraft och har skapat tid för olika schemalagda forum där vi tillsammans med pedagogerna utvecklar vår verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Du bör vara insatt i förskolans styrdokument och ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och en positiv anda. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor.

Du är inte rädd för att ta ledarskapet i barngruppen samtidigt som du kan vara en trygg och medforskande vuxen. Du brinner för samspel, kommunikation och vikten av ett språkutvecklande arbetssätt, du ger barnen möjlighet att använda alla sina språkliga resurser i förskolan för att bidra till att barnens identitet och självkänsla stärks. Kunskap om TAKK och bildstöd är meriterande.

Vi ser med fördel att du har erfarenhet av att bedriva språkutvecklande arbete i förskolan och även att du ser mångfald som en rikedom.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Caisa Olofsson
Telefon 0766-260301
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 14 mars 2021 (14 dagar kvar)