Barnsekreterare till familjehemsvården

Barnsekreterare till familjehemsvården

Arbetsuppgifter

Ditt huvudsakliga uppdrag som barnsekreterare är att ansvara för vården av barnet. Du kommer att upprätta och följa upp vårdplaner och genomförandeplaner. Du har barnsamtal, utövar tillsyn och samarbetar med olika personer i barnets biologiska och professionella nätverk.

Som barnsekreterare fokuserar du på det placerade barnet. Du arbetar för att skapa en trygg och säker vård. För att lyckas behöver du ha ett helhetsperspektiv samtidigt som du behöver se vilka delar som är viktiga att arbeta med för varje enskilt barn. Du är drivande i att få de olika parterna i barnets nätverk att samarbeta mot ett gemensamt mål, ett uppdrag som kräver att du är nyfiken, öppen, uthållig och tycker om att samarbeta. Varje arbetsdag innebär nya människor, nya möten men även omfattande dokumentation. Du behöver därför ha lätt för att uttrycka dig såväl i tal som i skrift.

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen och minst 1 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom myndighetsarbete barn och unga.

Vi ser det som meriterande om du har relevanta vidareutbildningar till exempel i BBIC och anknytningsteori samt erfarenhet av arbete med evidensbaserade bedömningsinstrument.

För tjänsten krävs B-körkort för manuellt växlad bil.

Personliga kompetenser vi söker:
  • Har lätt för att skapa kontakt med barn
  • Engagerad i barns delaktighet och har lätt att anta ett helhetsperspektiv
  • Drivande mot gemensamma mål
  • Nyfiken, öppen, uthållig och tycker om att samarbeta
  • Har lätt för att uttrycka sig såväl i tal som i skrift
Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Vi söker nu 1-2 barnsekreterare till Familjevården i socialtjänst Innerstaden, som består av två sektioner med ca 10 medarbetare i varje. I sektionerna arbetar kompetenta, erfarna och engagerade barnsekreterare och familjehemssekreterare, samt två förste socialsekreterare som stöttar i det dagliga arbetet samt driver det långsiktiga strategiarbetet och fokuserar på verksamhetsutveckling tillsammans med sektionschefen.

Våra lokaler ligger på Bergsgatan, nära Södervärn och Triangeln med utmärkta pendlingsmöjligheter och nära Möllevångstorget med ett stort utbud av affärer och restauranger.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning samt vikariat på 6 månader
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1-2
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Kontakt
  • Martin Facks, Sektionschef, 0734-47 36 40, martin.facks@malmo.se
  • Barbro Lundqvist, Sektionschef, 0733-37 06 69, barbro.lundqvist@malmo.se
Fackliga företrädare
  • Vision, Malmöavdelningen 040-30 48 30
  • SSR, Malmökansliet 040-34 51 14
Övrigt

Vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden. Vid anställningsintervju vill vi att du visar examensbevis från socionomutbildning samt tar med kontaktuppgifter till två referenter.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att de ska var enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner och har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult Lina Rönningberg, 0708-29 38 58.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Barnskötare, Socionom
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 15 dec 2019 (8 dagar kvar)