Avtalsförvaltare till Fastighets- och gatukontoret

Avtalsförvaltare till Fastighets- och gatukontoret

Arbetsuppgifter

Malmö växer, vi står inför stora utmaningar och behovet av bostäder, arbetsplatser och offentligservice ökar snabbt. Malmös tillväxt ställer höga krav på en god förvaltning av kommunens markreserv. En reserv som är strategiskt viktig för kommunens framtida utveckling och ekonomi.

Stadens tillväxt gör att vi på Markavtalsenheten förstärker med ytterligare en avtalsförvaltare och en av våra kollegor ska vara föräldraledig. Därför söker vi nu två nya avtalsförvaltare, en för tillsvidaretjänst och en för vikariat.

Enheten tillhör Fastighetsavdelningen som är stadens fastighetsägare. Fastighetsavdelningen köper, förvaltar, upplåter och säljer mark och vissa byggnader. Markavtalsenheten förvaltar cirka 4500 nyttjanderättsavtal. Som avtalsförvaltare hos oss kommer du förhandla, omförhandla och upprätta olika typer av nyttjanderättsavtal, huvudsakligen arrendeavtal och lokalhyresavtal, där det är lämpligt utifrån ett strategiskt markägarperspektiv.

I rollen kommer du att arbeta med utredningsarbete kring olika frågor, till exempel avstämning mot översikts- och detaljplaner, avtalsjuridiska frågor samt enklare fastighetsvärdering och prissättning. Du kommer även vara med att fortsätta enhetens arbete med att utveckla sina administrativa processer. I tjänsten kan även granskning av bygglov ingå. Som avtalsförvaltare kommer du ha ett nära samarbete med markförvaltare inom andra delar av fastighetsavdelningen samt många kontakter med både befintliga och nya kunder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen inom lantmäteri, juridik, fastighetsföretagande eller motsvarande examen vi bedömer likvärdig. Det är en fördel om du har goda kunskaper inom hyres- och arrenderätt.

Du har några års relevant arbetslivserfarenhet inom t.ex. fastighets- eller markförvaltning där du exempelvis har arbetat med avtalsskrivning, analys- och utredningsarbete. Om du har erfarenhet av fastighetsvärdering och har förhandlingsvana ser vi det som meriterande. För att klara rollen behöver du ha goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.

Som person är du driven och har god helhetssyn. Du arbetar självständigt och tar egna initiativ baserade på ett gott omdöme. Då du kommer att ha en mängd externa såväl som interna kontakter är det viktigt att du är öppen och tydlig i ditt sätt att kommunicera samt har god förmåga att arbeta tillsammans med andra.

För oss är det viktigt att du har ett genuint intresse för samhällsplanering, fastighetsekonomi och utveckling av processer.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad.

Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2, varav en tillsvidareanställning och ett vikariat under ett år.
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så märker du kanske att du söker till denna tjänst på ett nytt sätt. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du vill återanvända en ansökan du gjort för en tidigare tjänst hos oss kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Susanne Dagnekvist
Telefon 040 - 341730
Område Malmö stad
Yrkesroll Fastighet
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 8 mars 2020 (11 dagar kvar)