Avdelningschef till miljöförvaltningen

Avdelningschef till miljöförvaltningen

Arbetsuppgifter

Vi söker en avdelningschef som utifrån miljölagstiftning kan planera, strukturera och leda arbetet inom avdelningen för miljö- och hälsoskydd på miljöförvaltningen. Som avdelningschef har du det övergripande och yttersta ansvaret för avdelningens verksamhet, ekonomi och personal. Du ser det systematiska arbetsmiljöarbetet som en naturlig del i ett gott ledarskap och förväntas ha ett delegerande arbetssätt gentemot avdelningens chefer.

I rollen som avdelningschef leder du arbetet med att ta fram och följa upp mål för verksamheten i nära samråd med enhetscheferna och därigenom medarbetarna. Du leder med stort engagemang, du ser lösningar och coachar dina medarbetare. Ett gott och ansvarsfullt ledarskap är lika viktigt som ett engagerat och ansvarsfullt medarbetarskap.

Du kommunicerar enkelt och tydligt avdelningens verksamhetsinriktning och mål. Du följer utvecklingen i omvärlden och bidrar till en hälsosam arbetsplats genom delaktighet och dialog. Du ser samarbetet med andra myndigheter, andra förvaltningar i Malmö stad samt kommunerna runt om Malmö som en självklarhet och har god kännedom om Malmö och de utmaningar som staden har.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen med inriktning mot till exempel teknik, miljö eller naturvetenskap. Vi ser gärna att du har en dokumenterad chef/ledarutbildning.

Du ska:
  • ha erfarenhet från att vara chef med personalansvar.
  • ha kännedom och erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete.
  • ha god kännedom om gällande miljölagstiftning.
  • vara väl införstådd med vad myndighetsarbete och tillsynsarbete innebär.
  • ha erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation
  • kunna kommunicera mycket väl i tal och skrift, på både svenska och engelska.
Det är meriterande om du har mediaerfarenhet.

Vi söker dig som har dokumenterat goda ledaregenskaper tillsammans med ett coachande och lösningsfokuserat förhållningssätt. Du är kommunikativ och har lätt för att skapa och underhålla relationer. Du är bra på att motivera och engagera medarbetare. Du har en strategisk förmåga till helhetssyn och är strukturerad som person.

Om arbetsplatsen

Avdelningen för miljö- och hälsoskydd ansvarar för tillsyn enligt miljöbalken. Tillsynen omfattar bland annat bostäder, skolor, industrier och förorenad mark. I avdelningens arbete ingår handläggning av tillståndsansökningar och anmälningsärenden samt besvarande av remisser, till exempel i samband med förändring av miljölagstiftning. Avdelningens fokus är ett förebyggande arbetssätt där vi samverkar såväl inom förvaltningen som inom Malmö stad. Avdelningen är indelad i fem enheter; bostadstillsyn, hälsa och omgivning, kemi och industri, avfall och vatten samt förorenade områden. Avdelningen har 65 medarbetare, varav fem enhetschefer.

Miljöförvaltningen leder och samordnar Malmö stads miljöarbete. Genom tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagen arbetar vi för en säker miljö som inte är skadlig för människors hälsa. Vi tillvaratar miljöintressena i samhällsplaneringen, samordnar Malmö stads miljöprogram och driver arbete för hållbar utveckling i kommunen. Vi ansvarar för kommunens konsumentvägledning, energi- och klimatrådgivning samt arbete med Fairtrade City. Med tillsyn, rådgivning och strategiskt miljöarbete arbetar vi för att Malmö ska bli en hållbar stad.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast, enl ök

Övrigt

Läs mer: Läs mer om Miljöförvaltningen i Malmö

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta här.

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så märker du kanske att du söker till denna tjänst på ett nytt sätt. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du vill återanvända en ansökan du gjort för en tidigare tjänst hos oss kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult. Kontakta Hanna Wendel Diamontoudis vid frågor kring rekryteringsprocessen.
Mer info
Kontaktperson Hanna Wendel Diamantoudis
Telefon 073 366 75 87
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 1 juni 2020 (3 dagar kvar)