Arbetsterapeut till SVU/Korttid sektion Bulltofta & Katrinetorp

Arbetsterapeut till SVU/Korttid sektion Bulltofta & Katrinetorp

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en arbetsterapeut till enheten SVU/korttid till avdelningen Myndighet.

Som arbetsterapeut i vårdplaneringsteamet ansvarar du för en trygg och säker hemtagning av patienter från slutenvården och uppföljning på korttidsvistelse. Du skapar förutsättningar för den enskilde att leva ett så självständigt, delaktigt och meningsfullt liv som möjligt utifrån ett individcentrerat förhållningssätt med fokus på det friska. Tillsammans med dina kollegor planerar ni för hemgång vilket kan innebära digitalplanering, personliga möten på sjukhuset eller telefon/ Skypeplaneringar.

Arbetet innebär också att du ska göra bedömningar och överrapportering utifrån HSL till andra verksamheter i samband med hemgång från sjukhus och korttidsboende. Du kommer behöva samverka i team med andra yrkesgrupper både internt och externt. Det krävs att du har en god närståendekontakt och gott teamarbete med sjuksköterskor och biståndshandläggare som skapar förutsättning för att ge brukare och närstående trygghet och god service.

Vi kommer att göra löpande urval och intervjua under ansökningstiden så välkommen med din ansökan redan idag!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut och har tidigare erfarenhet som arbetsterapeut inom kommunal verksamhet eller inom slutenvården/primärvården. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av SVU processen.

Du ska ha god förmåga att planera och prioritera samt ta egna initiativ. Du är noggrann, systematisk och engagerad i ditt arbetssätt med förmågan att snabbt ställa om när förutsättningarna förändras. Du har ett professionellt förhållningssätt och är bra på att samverka med både dina kollegor och externa aktörer.

Arbetet kräver att du kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift samt har vana att hantera olika IT-verktyg. Det är meriterande om du har körkort för manuellt växlad bil.

Om arbetsplatsen

Myndighetsavdelningen i Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är en relativt ny avdelning som består av tre enheter, varav en ansvarar för samverkan och planering vid utskrivning från slutenvården samt uppföljning av korttidsbeslut. Enheten består av tre sektioner med tvärprofessionella team innefattande biståndshandläggare, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter/ sjukgymnaster och assistent. Professionerna i teamet beslutar utifrån sina uppdrag om behov av bistånd enligt Socialtjänstlagen (SoL) och insatser enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL).

Myndigheten finns från och med januari 2020 i nya, fina lokaler i de centrala delarna av Malmö med goda kollektiva förbindelser.

Vi i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är med våra ca 5 500 medarbetare Malmö stads näst största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård och rehabilitering och dess biståndshandläggning. Tillsammans skapar vi en dynamisk och framtidssmart organisation. En organisation som kan möta dagens behov och framtidens utmaningar. Med engagemang, nyfikenhet och hjärta gör vi vardagen enklare för tiotusentals Malmöbor. Var med och bygg morgondagens vård och omsorg - Malmö behöver dig! Följ vår spännande utveckling på https://sv-se.facebook.com/halsavardochomsorg/

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse, senast 1 augusti 2020

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal.
Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Emilia Ljungberg
Telefon 0733-816961
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 31 maj 2020 (2 dagar kvar)