Arbetsmarknadssekreterare till enheten för Praktik och arbetsgivarsamverkan

Arbetsmarknadssekreterare till enheten för Praktik och arbetsgivarsamverkan

Arbetsuppgifter

Vi söker nu två arbetsmarknadssekreterare till enheten Praktik och Arbetsgivarsamverkan.

Som arbetsmarknadssekreterare på enheten är din huvudsakliga sysselsättning praktikplatsanskaffning för malmöbor där platserna finns inom offentlig, privat och ideell sektor.

I den här tjänsten har du ingen direktkontakt med deltagare utan arbetet innebär att arbeta strategiskt med företags- och arbetsgivarkontakter i syfte att erbjuda bra och kvalitativa praktikplatser till både ungdomar och vuxna malmöbor. Det ingår administrativa arbetsuppgifter, vilket innebär dokumentation, registrering i olika databaser samt kvalitetssäkring och samordning av praktikplatser. Koordinerar aktiviteter mellan arbetsgivare och interna och externa samarbetspartners.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen med beteendevetenskaplig eller samhällsvetenskaplig inriktning som är relevant för tjänsten (180 hp). Du har minst två års relevant arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av kontaktskapande och relationsbyggande arbete i syfte att skapa och upprätthålla goda relationer till flera olika samarbetspartners. Du har erfarenhet av att arbeta och dokumentera i digitala verktyg och av att ha arbetat i projektform.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom offentlig verksamhet samt att du har arbetat med service, försäljning eller kundrelationer. Vidare har du företrädesvis genom tidigare erfarenhet ett stort kontaktnät inom näringslivet, offentlig sektor, ideella sektorn m.fl. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet och Supported employment, MI eller liknande metoder.

För att lyckas i rollen är du socialt utåtriktad, kommunikativ och prestigelös. Du är också lösningsfokuserad genom att självständigt hitta olika sätt att lösa arbetsuppgifter eller frågeställningar. Du har god förmåga att organisera, prioritera effektivt och arbeta mot uppsatta mål.

Du uttrycker dig väl i svenska både i tal och skrift och det är positivt om du har kunskaper i andra språk som bedöms vara relevanta för verksamheten. Du har god datorvana och det är fördelaktigt om du har erfarenhet nya digitala verktyg såsom Office 365, Skype, Sharepoint, Teams etc. Har du arbetat i Procapita innan så är det meriterande.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Arbetsmarknadsavdelningen är en viktig aktör på Malmös arbetsmarknad. Vi medverkar till att stärka arbetssökande malmöbors möjligheter till arbete och bidrar till att de av egen kraft, eller med hjälp av annan aktör, kan bli självförsörjande. Inom Arbetsmarknadsavdelningen erbjuds olika arbetsmarknadsinsatser som till exempel kommunala arbetsmarknadsanställningar, arbetsträning, utbildning och praktik. Verksamheten består av fyra enheter: anställningsenheten, insatsenheten, kartläggnings- och vägledningsenheten samt kvalitets- och supportenheten.

Enheten för Praktik och Arbetsgivarsamverkan är en enhet inom Arbetsmarknadsavdelningen, vars uppdrag är att genom praktik ge Malmöbor chansen att utvecklas, bli bättre rustade för och komma närmare arbetsmarknaden. Det finns följande praktikverksamheter samlade: Ung i Sommar, Praktik Service, PRAO, arbetsmarknadsanställningar. Enheten för Praktik och Arbetsgivarsamverkan olika verksamheter förmedlar tillsammans ca 10 000 praktik- och anställningsplatser per år till Malmöborna, från grundskoleelever till vuxna Malmöbor. Platserna som förmedlas finns både hos privata och ideella som hos offentliga arbetsgivare.

Information om tjänsten

Anställningsform: 1 Tillsvidareanställning och 1 tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: 2020-01-02

Kontakt
  • Moragea Collinder, 0734024700, moragea.collinder@malmo.se
Fackliga företrädare
  • Vision, Malmöavdelningen 040-30 48 30
  • SSR, Malmökansliet 040-34 51 14
Övrigt

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Sekreterare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 22 nov 2019 (4 dagar kvar)