Arbetsmarknadssekreterare till UngMalmö

Arbetsmarknadssekreterare till UngMalmö

Arbetsuppgifter

Som arbetsmarknadssekreterare på UngMalmö arbetar du med unga vuxna i åldern 16-29 år. Många av dem har aldrig kommit in på arbetsmarknaden eller tidigt slagits ut och riskerar att bli långvarigt arbetslösa, då de reguljära sociala och arbetsmarknadspolitiska insatserna visat sig vara otillräckliga.

Arbetet innebär att förbereda deltagare för arbete eller studier genom de olika insatser som finns på UngMalmö, arbetsmarknadsavdelningen eller Arbetsförmedlingen. Enskilda samtal, gruppaktiviteter, studie- och arbetsmarknadsinriktad vägledning, praktikuppföljning, studiebesök, social träning och uppföljning tillsammans med samarbetspartners ingår i vårt dagliga arbete. Arbetsmarknadssekreterare på UngMalmö kan vid behov initiera flerpartsmöten med andra aktörer för individer som är i behov av samplanering och parallellitet. Flerpartsmöten syftar till att parterna tillsammans med individen beslutar om aktiviteter, ansvarsområden mellan verksamheterna samt former för fortsatt samverkan. I arbetet ingår även dokumentation i Procapita och att vara delaktig i utvecklingsarbete kring insatserna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen med beteende- eller samhällsvetenskaplig inriktning, relevant för befattningen, med lägst 180hp (fil kand.). Du har minst två års erfarenhet av att arbeta med förändringsarbete med målgruppen unga vuxna. Vi vill även att du har tidigare erfarenhet av kontaktskapande och relationsbyggande i syfte att skapa och upprätthålla goda relationer till flera olika samverkanspartners, samt att du har tidigare erfarenhet av att arbeta i projektform och av att dokumentera i digitala verktyg. Vidare ställer tjänsten även krav på att du behärskar svenska i tal och skrift.

Meriterande är om du har:
 • Utbildning eller på annat sätt förvärvad kompetens i motiverande eller coachande samtal
 • Flerårig erfarenhet av förändringsarbete
 • Erfarenhet av arbete inom arbetsmarknadsområdet
 • Tidigare erfarenhet av servicearbete, försäljning eller kundrelationer
 • Erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet
 • God kunskap om olika insatser gällande unga vuxna i Malmö
 • Erfarenhet av Supported employment, MI eller liknande metoder
 • Lokalt kontaktnät inom, näringsliv, offentlig sektor, idéburen sektor, olika utbildningsanordnare mm.
 • Erfarenhet av att arbeta i moderna digitala verktyg såsom Office 365, Skype, Sharepoint, Teams etc.
 • Erfarenhet av Procapita
 • Kunskaper i fler språk som bedöms relevant för verksamheten
Som person ser vi att du tar ansvar för genomförande av arbetsuppgifter samt tar egna initiativ som är till gagn för verksamheten. Du har ett lösningsfokuserat arbetssätt och kan ställa om till, samt genom egna kunskaper och erfarenheter bidra till, utveckling av nya arbetssätt kopplat till omvärldens krav. Du bidrar till ökad digitalisering genom vilja och förmåga att lära dig nytt och kontinuerligt utvecklas inom digitala system och användningssätt kring dessa.

Du skall kunna växla mellan individuellt arbete och teamarbete. Du förväntas etablera ett gott prestigelöst samarbete med såväl kollegor som externa och interna kontakter. Du prioriterar och organiserar ditt arbete i riktning mot dina och verksamhetens mål. Du är intresserad av och uppdaterar dig på arbetsmarknadsfrågor i allmänhet, samt har förståelse för och är intresserad av hur man kan navigera i en politiskt styrd organisation. Vidare har du en god kommunikativ förmåga och kan leda större och mindre grupper utifrån ett pedagogiskt upplägg. Du förväntas regelbundet utvärdera och reflektera över ditt arbete.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

UngMalmö är arenan för samverkan mellan Malmö stad och Arbetsförmedlingen med målsättningen att minska ungdomsarbetslösheten i Malmö. UngMalmö samarbetar med civilsamhället genom bland annat insatser och uppsökande verksamhet. På UngMalmö finns arbetsmarknadssekreterare, vägledare och arbetsförmedlare. Här finns samlad kompetens kring olika arbetsmarknadspolitiska insatser som är riktade och anpassade till unga Malmöbor 16-29 år. Unga Malmöbor som har behov av dessa insatser skrivs in på UngMalmö och får en individuell handlingsplan. Insatser ges både i grupp och individuellt och kan kompletteras med ett stort utbud av insatser arrangerade av andra verksamheter inom kommunen, arbetsförmedlingen eller civilsamhället.

Information om tjänsten

Anställningsform: 1 tillsvidaretjänst samt eventuellt 1 vikariat fram till årsskiftet 2020/2021
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1-2
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse, tidigast 1 april

Övrigt

Om du sökt tjänst i Malmö stad tidigare kanske du märker att du till denna tjänst söker via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter system för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering, kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner CV och personligt brev.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Sofie Boman
Telefon 070-841 89 75
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Sekreterare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd, Vikariat
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 28 feb 2020 (12 dagar kvar)