Arbetsledare till café

Arbetsledare till café

Arbetsuppgifter

Arbetsmarknadsavdelningen och Enheten Arbetsträning och Arbetsmarknadsanställningar söker en arbetsledare till caféverksamheten. Tjänsten innebär att samordna driften av tre caféer. Alla verksamheter ligger i anslutning till annan kommunalverksamhet och erbjuder utöver servering och försäljning även konferensbeställningar samt lättluncher efter de förutsättningar som våra deltagare har.

Uppdraget som arbetsledare innebär att leda och fördela arbetet för en grupp deltagare på 12-15 deltagare. Du arbetar i nära samarbete med arbetsmarknadssekreterare som ansvarar för deltagarnas långsiktiga planering och uppföljning. Du ansvarar för drift, arbetsmiljö samt att lära ut branschmässig kunskap och lära ut vad det innebär att vara anställd. Du kommer även att arbeta med att anpassa arbetsuppgifterna så att de kan utföras av deltagarna som kan ha både fysiska och psykiska funktionsnedsättningar.

Deltagarna i våra arbetslag kommer från Individ- och familjeomsorgen och målgruppen är Malmöbor som uppbär försörjningsstöd.

Vi söker dig som har ett respektfullt bemötande mot alla människor. Du har god förmåga att bygga relationer och skapar lätt förtroende hos de du möter. Kommunikation och pedagogisk förmåga är viktigt för att lyckas i tjänsten. Du ser samarbete som en viktig nyckel för framgång. Du är förändrings och utvecklingsinriktad och att arbeta med service kommer naturligt till dig. Vi ser gärna sökanden med bred språklig kompetens.
 • Planera, leda och fördela arbetet i arbetslaget
 • Introducera och instruera deltagarna i det dagliga arbetet i arbetslaget samt anpassa arbetsuppgifter efter målgruppens funktionsnedsättningar.
 • Arbeta med ett språkutvecklande förhållningssätt så att deltagarna utvecklar sin kommunikativa förmåga i svenska språket
 • Arbeta i team med arbetsmarknadssekreterare och arbetsgivarfunktion samt övriga arbetsledare som arbetar med restaurang, café och servering.
 • Arbetsmiljöansvar
 • Göra beställningar via Ekot
 • Fakturering
 • Vara enhetens representant gentemot uppdragsgivare då det gäller uppdragets utförande
 • Kontinuerligt utveckla och bredda arbetet i lokalvård så att det anpassas efter målgruppens behov
Kvalifikationer

Restaurangutbildning och erfarenhet inom yrket. Vi vill att du även har erfarenhet av arbete inom arbetsledande funktion. Meriterande om du har kunskap om systematiskt arbetsmiljöarbete. Tjänsten fordrar gymnasieutbildning. Utbildning inom beteendevetenskap/pedagogik är meriterande. Körkort är ett krav.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt.

Arbetsmarknadsavdelningen är en viktig aktör på Malmös arbetsmarknad. Avdelningen medverkar till att stärka arbetssökande Malmöbors möjligheter till arbete och bidrar till att de av egen kraft, eller med hjälp av annan aktör, kan bli självförsörjande.

Verksamheterna erbjuder en bredd av olika arbetsmarknadsinsatser som till exempel arbetsträning, praktik, utbildning och anställningar. Vi samverkar tätt med andra funktioner inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen, andra förvaltningar inom Malmö stad, externa aktörer som Arbetsförmedlingen och civilsamhället.

Målgrupper
 • Malmöbor som får ekonomiskt bistånd
 • unga Malmöbor 16-24 år oavsett försörjningsform
 • SFI-studerande som får ekonomiskt bistånd
Information om tjänsten

Anställningsform: 6 månader vikariat med möjlighet till förlängning om erforderliga beslut tas.
Omfattning: 100%.
Antal tjänster: 1
Tillträde: 1 september 2020 eller enligt överenskommelse.
Mer info
Kontaktperson Karin Wänstedt
Telefon 073-3502855
Område Malmö stad
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 20 aug 2020 (5 dagar kvar)