Aktivitetsledare till mötesplatserna Vänkretsen och Nydala

Aktivitetsledare till mötesplatserna Vänkretsen och Nydala

Arbetsuppgifter

Vi arbetar utifrån ett återhämtningsinriktat arbetssätt som bygger på att förmedla hopp och stödja individen med att hitta en social gemenskap och motverka isolering. Du bidrar aktivt till meningsfullhet genom att bjuda in besökarna till en trygg och social samvaro. Vårt uppdrag är att arbeta stödjande och du medverkar i det vardagliga arbetet där vi erbjuder och möjliggör spontana och planerade aktiviteter, både inomhus eller i anslutning till mötesplatserna utomhusmiljö. Besökarnas delaktighet i mötesplatsernas utveckling sker genom samskapande och intresse.

Tillsammans med övrig personal ansvarar du för planering, genomförande, utvärdering och utveckling av verksamheten för att bibehålla en inbjudande och värdig fysisk miljö. Vissa administrativa arbetsuppgifter förekommer som är nödvändigt för verksamhetens utförande.

Du förväntas kunna arbeta självständigt och behöver vara en trygg person då ensamarbete förkommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har avslutade och godkända studier från vård- och omsorgsprogrammet eller barn- och fritidsprogrammet. Du kan även ha annan utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig. Meriterande är utbildning i Motiverande samtal, Återhämtningsinriktat arbetssätt och Första hjälpen-Psykisk Hälsa.

Nödvändigt är erfarenhet av arbete med målgruppen personer med psykisk ohälsa. Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete på Mötesplatser eller annan kommunal socialpsykiatrisk verksamhet.

Goda kunskaper i återhämtningsinriktat arbetssätt, funktionsnedsättningar och god datorvana är nödvändiga. Vi arbetar med att tillgängliggöra aktiviteter genom olika digitala kanaler, varför erfarenhet av IT och informationsspridning krävs. Vi ser även det som positivt om du är kreativ och tycker om olika skapandeformer.

En god människosyn, ett respektfullt bemötande och en pedagogisk förmåga är nödvändigt. Du arbetar i nära samarbete med kollegor och besökare och tillsammans skapar ni innehållet verksamheten. I mötet med människor ställs höga krav på social kompetens, självständighet och en trygg personlighet.
Du utrycker dig väl på svenska i både tal och skrift.

Körkort är inget krav hos oss, men du ska kunna cykla mellan verksamheterna.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Socialpsykiatrins två öppna mötesplatser för personer med psykisk ohälsa erbjuder en otvungen gemenskap och social samvaro. Vi arbetar för att motverkverka isolering och främja psykisk hälsa under trygga former. Aktiviteter och innehåll utvecklas tillsammans med besökarna utifrån deras önskemål. Mötesplatserna sprider Malmös samlade aktivitetsutbud genom nära samarbetete med Aktivitetskatalogen och är en länk till att delta i Återhämtningsskolan.

Vi tillämpar flextidsavtal, friskvårdsbidrag och månar om våra medarbetares arbetsmiljö. Hos oss erbjuds du ett omväxlande arbete. Vill du jobba på en arbetsplats där du gör skillnad varje dag? Tveka inte att söka!

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Vikariat, 6 mån
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Ulrika Laursen
Telefon 0708540841
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 12 maj 2021 (4 dagar kvar)